Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Dom & energijaFeng Shui in rdeča barva

Feng Shui in rdeča barva

MORDA VAS ZANIMA

Pravilna izbira barv po načelih feng shuia lahko dela čudeže tako doma kot v pisarni, zato se dobro potrudite za pravilno izbiro. Večinoma vsi obožujemo barve in na različne barve se praviloma vsi odzovemo podobno. Če boste barve izbirali po načelih feng Shuia, boste v prostor vnesli energijo, ki jo želite in ki bo v vaš dom ali delovni prostor vnesla ravnovesje in harmonijo. Če ste preprosto zaljubljeni v določeno bravo, je najbolje, če jo uporabite tudi v prostoru. Če čutite privlačnost do ene barve, to pomeni, da se telo hrani z njo in da od nje pridobiva energijo, ki jo potrebuje. Zato kar pogumno in tudi pri izbiri dekorja, pohištva ali barve sten, uporabljajte barve, ki vas navdihujejo in so vam resnično všeč. Pri tem se ni treba ozirati na moderne smernice.

- Oglas -

Za izbiro primernih barv po načelih feng shuia, boste potrebovali malce več časa za poglobljeno razmišljanje. Najbolje je, če začnete z barvami, ki so vam najbolj všeč in nato izberete še barve, ki sovpadajo z vašo najljubšo bravo. Strokovnjaki za feng shui pravijo, da moramo posebej pozorno izbirati barve v našem domu, še posebej previdno pa jih moramo izbrati v spalnici. Tokrat prestavljamo močno in živahno rdečo bravo, ki je barva elementa ognja in ki je tudi po feng shuiu izjemno pomembna.

Feng shui rdeča

Veselje, ljubezen in strast

Rdeča barva prinaša energijo ognja, ki je bil od vedno simbol božanske energije in je prav zaradi tega lahko tudi nevaren. Izpade namreč lahko izrazito kreativno, lahko pa tudi destruktivno. Uravnoteženo vključevanje elementov ognja, bo v vaš dom prineslo veselje, navdušenje in močan seksualen naboj. Rdeča barva po feng shuiu prinaša močno seksualno energijo, ki je vroča in bogata s strastjo.

Rdeča je kitajska barva sreče in veselja, v Indiji je rdeča barva poroke in simbol ljubezni ter romantike. Na zahodu rdeča predstavlja pogum in strast. Ko opremimo prostor z rdečo bravo po fung shuiu to vedno pomeni neko bogastvo in luksuz. Če pa rdeče uporabimo preveč in če jo uporabimo nepravilno, lahko prinese tudi nemir, prepire in izbruhe nenadne jeze. Zato je rdečo bravo, čeprav vam je izjemno všeč, treba uporabljati zelo previdno. Morda je na začetku bolje, če v prostor raje vnesete nekaj rdečega dekorja in ne začnete takoj z rdečo steno in rdečim pohištvom. Pametno lahko uporabljate rdečo bravo v otroških sobah, v dnevni sobi, v jedilnici in kuhinji.

Uporabite različne odtenke

- Oglas -

Omejite pa uporabo rdeče barve na vzhodnem in jugovzhodnem delu vašega domovanja. Prav tako jo omejite na zahodnem in severozahodnem delu. Največ in najbolje jo boste uporabili na južnem delu, saj se bo tako skladala z elementom feng shuia. Če vam živo rdeča barva ni všeč, lahko uporabite njene različne odtenke, dosegli boste prav takšen učinek. Primerna je denimo rdeča barva opeke, češnjevo rdeča barva in podobne. Lahko pa uporabljate tudi kakšne druge elemente ognja, kot so denimo rumena, vijolična, oranžna ali roza.
Če bi radi energijsko nahranili vaše razmerje oziroma zakon, je najbolje, če na jugo-zahodnem delu stanovanje ali na severovzhodnem delu uporabite barve elementa zemlje ali ognja. Uporaba takšnih barv, med njimi je zelo močna rdeča, bo pomagala tudi samskim, ki iščejo svojega princa oziroma princeso. V vaše ljubezensko življenje bo namreč vnesla ravnotežje, ki je izjemno pomembno za vstop v novo zvezo ali za ohranitev zveze. Poleg tega vam bo uporaba rdeče na teh območjih povečala srečo pri pridobivanju višje izobrazbe, pomagala vam bo pri treznejšem razmišljanju in pri pravilnem sprejemanju odločitev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×