0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaFeng Shui in rdeča barva

Feng Shui in rdeča barva

MORDA VAS ZANIMA

Pravilna izbira barv po načelih feng shuia lahko dela čudeže tako doma kot v pisarni, zato se dobro potrudite za pravilno izbiro. Večinoma vsi obožujemo barve in na različne barve se praviloma vsi odzovemo podobno. Če boste barve izbirali po načelih feng Shuia, boste v prostor vnesli energijo, ki jo želite in ki bo v vaš dom ali delovni prostor vnesla ravnovesje in harmonijo. Če ste preprosto zaljubljeni v določeno bravo, je najbolje, če jo uporabite tudi v prostoru. Če čutite privlačnost do ene barve, to pomeni, da se telo hrani z njo in da od nje pridobiva energijo, ki jo potrebuje. Zato kar pogumno in tudi pri izbiri dekorja, pohištva ali barve sten, uporabljajte barve, ki vas navdihujejo in so vam resnično všeč. Pri tem se ni treba ozirati na moderne smernice.

- Oglas -

Za izbiro primernih barv po načelih feng shuia, boste potrebovali malce več časa za poglobljeno razmišljanje. Najbolje je, če začnete z barvami, ki so vam najbolj všeč in nato izberete še barve, ki sovpadajo z vašo najljubšo bravo. Strokovnjaki za feng shui pravijo, da moramo posebej pozorno izbirati barve v našem domu, še posebej previdno pa jih moramo izbrati v spalnici. Tokrat prestavljamo močno in živahno rdečo bravo, ki je barva elementa ognja in ki je tudi po feng shuiu izjemno pomembna.

Feng shui rdeča

Veselje, ljubezen in strast

Rdeča barva prinaša energijo ognja, ki je bil od vedno simbol božanske energije in je prav zaradi tega lahko tudi nevaren. Izpade namreč lahko izrazito kreativno, lahko pa tudi destruktivno. Uravnoteženo vključevanje elementov ognja, bo v vaš dom prineslo veselje, navdušenje in močan seksualen naboj. Rdeča barva po feng shuiu prinaša močno seksualno energijo, ki je vroča in bogata s strastjo.

- Oglas -

Rdeča je kitajska barva sreče in veselja, v Indiji je rdeča barva poroke in simbol ljubezni ter romantike. Na zahodu rdeča predstavlja pogum in strast. Ko opremimo prostor z rdečo bravo po fung shuiu to vedno pomeni neko bogastvo in luksuz. Če pa rdeče uporabimo preveč in če jo uporabimo nepravilno, lahko prinese tudi nemir, prepire in izbruhe nenadne jeze. Zato je rdečo bravo, čeprav vam je izjemno všeč, treba uporabljati zelo previdno. Morda je na začetku bolje, če v prostor raje vnesete nekaj rdečega dekorja in ne začnete takoj z rdečo steno in rdečim pohištvom. Pametno lahko uporabljate rdečo bravo v otroških sobah, v dnevni sobi, v jedilnici in kuhinji.

Uporabite različne odtenke

Omejite pa uporabo rdeče barve na vzhodnem in jugovzhodnem delu vašega domovanja. Prav tako jo omejite na zahodnem in severozahodnem delu. Največ in najbolje jo boste uporabili na južnem delu, saj se bo tako skladala z elementom feng shuia. Če vam živo rdeča barva ni všeč, lahko uporabite njene različne odtenke, dosegli boste prav takšen učinek. Primerna je denimo rdeča barva opeke, češnjevo rdeča barva in podobne. Lahko pa uporabljate tudi kakšne druge elemente ognja, kot so denimo rumena, vijolična, oranžna ali roza.
Če bi radi energijsko nahranili vaše razmerje oziroma zakon, je najbolje, če na jugo-zahodnem delu stanovanje ali na severovzhodnem delu uporabite barve elementa zemlje ali ognja. Uporaba takšnih barv, med njimi je zelo močna rdeča, bo pomagala tudi samskim, ki iščejo svojega princa oziroma princeso. V vaše ljubezensko življenje bo namreč vnesla ravnotežje, ki je izjemno pomembno za vstop v novo zvezo ali za ohranitev zveze. Poleg tega vam bo uporaba rdeče na teh območjih povečala srečo pri pridobivanju višje izobrazbe, pomagala vam bo pri treznejšem razmišljanju in pri pravilnem sprejemanju odločitev.

.

NAJNOVEJŠE