0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaPrenova doma praktično brez stroškov

Prenova doma praktično brez stroškov

MORDA VAS ZANIMA

Imate občutek, da bi vaše stanovanje potrebovalo osvežitev? Ko govorimo o prenovi, imamo običajno v mislih zamenjavo notranje opreme, talnih oblog, oken in podobne večje posege, ki so lahko seveda povezani s precejšnjimi stroški. Vendar pa lahko opazno osvežite podobo svojega stanovanja že z navidezno zelo drobnimi spremembami, ki so relativno poceni ali celo povsem brez stroškov. V nadaljevanju vas čaka nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

- Oglas -

Spremenite razporeditev pohištva

Čeprav ostanejo vsi kosi identični, bo prostor videti kot nov, če boste spremenili postavitev pohištva. Tako je vsekakor smiselno, da občasno pohištvo razporedite malce drugače in ga prilagodite svojim trenutnim navadam. Posledično bo občutek naveličanosti ob pogledu na staro opremo hitro izginil, prostor pa se bo napolnil s svežo energijo, kar bo zagotovo spodbudilo tudi vašo kreativnost.

Zamenjajte ročaje na kuhinjskih omaricah

Vam finance trenutno ne dopuščajo, da bi si privoščili novo kuhinjo, vendar niste zadovoljni s tem, kako je videti trenutna oprema? Svetujemo vam, da poskušate eksperimentirati z menjavo ali dodajanjem zanimivih ročajev. Gre za elemente, ki jih je mogoče kupiti po precej ugodni ceni in ki dokazujejo, da imajo detajli še kako pomemben vpliv na celoto. Premišljeno izbrani ročaji lahko namreč v hipu poživijo kuhinjo, nad katero ste morda že popolnoma obupali.

Znebite se nepotrebne krame

Pogosto je celo bolj od tega, kaj vnesete v stanovanje, pomembno to, česa se znebite. Tudi najnovejša, najmodernejša oprema namreč ne pomeni kaj dosti, če so prostori popolnoma natrpani z neuporabnimi predmeti. Nujni del prenove stanovanja bi moralo biti tako vsekakor temeljito pospravljanje, med katerim se znebite vse odvečne krame.

Napolnite prostore z zelenimi rastlinami

Čeprav je lahko marsičesa v naših stanovanjih hitro preveč, pa so mnogi prepričani, da to ne velja za zelene rastline, s katerimi je težko pretiravati. Eden najboljših načinov za osvežitev podobe stanovanja so tako zagotovo zanimive sobne rastline, ki bodo poskrbele tudi za to, da bo zrak v prostorih čistejši oziroma bolj zdrav.

- Oglas -

Poigrajte se z barvami

Dodajanje barv ne pomeni nujno tega, da se morate lotiti pleskanja celotnega stanovanja. Spremenite lahko morda zgolj barvo posameznih sten, dodate barvni okvir okoli oken ali vtičnic in stikal ipd. Pri osvežitvi stanovanja pa vam lahko pomaga tudi barvanje starih kosov pohištva.

Stekleni kozarci z začimbami

Živila in začimbe pretresite v steklene kozarce

V marsikaterem stanovanju je prav kuhinja eden najbolj kaotičnih prostorov. Če boste poskrbeli za to, da bodo živila shranjena bolj pregledno in urejeno, bo to zagotovo pripomoglo k prijetnejšemu počutju. Tudi v tem primeru to ne pomeni nujno posebnih stroškov. Živila lahko iz originalne embalaže pretresete kar v steklene kozarce s pokrovčkom, s katerih ste odstranili nalepke. Podobno velja tudi za začimbe.

Poskrbite za dodatno svetlobo

Mnogi kotički v stanovanjih ostajajo zanemarjeni zaradi dejstva, da svetloba tam ni najboljša. Več svetlobe tako običajno pomeni tudi boljšo izkoriščenost prostora. Če boste na primer ob fotelj dodali stoječo svetilko, lahko s tem ustvarite zelo prijeten bralni kotiček. Seveda pa svetila niso samo praktična, ampak so lahko že sama po sebi zanimiv dekorativni element. V tem primeru boste sicer morali odšteti nekaj denarja, a glede na učinek, ki ga ima dodajanje svetlobe, gre še vedno za eno najugodnejših metod za osvežitev stanovanja. Še preden se odločite za nakup, pa je seveda smiselno preveriti, ali se morda na vašem podstrešju ali v kleti ne skriva kakšna svetilka, na katero ste že popolnoma pozabili.

NAJNOVEJŠE