Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljePredstavitev predloga okoljskega akcijskega programa

Predstavitev predloga okoljskega akcijskega programa

MORDA VAS ZANIMA

Trajnostni razvojEvropska komisija je včeraj predstavila predlog sedmega okoljskega akcijskega programa EU za obdobje do leta 2020. Cilji predlogov Komisije so varstvo narave, spodbujanje trajnostne rasti, ustvarjanje novih delovnih mest in usmerjanje Evrope k blaginji in zdravju znotraj meja našega planeta. Za doseganje teh ciljev si odgovornost delijo EU in njene države članice.

- Oglas -

Konkretni ukrepi, ki jih je treba sprejeti, vključujejo opuščanje okolju škodljivih subvencij, preusmeritev obdavčenja z dela na onesnaževanje, pripravo sporazumov o partnerstvu med državami članicami in Komisijo o izvajanju okoljske zakonodaje EU ter razvoj sistema za sledenje odhodkom, povezanih z okoljem, v proračunu EU. Komisija v akcijskem programu opredeljuje devet prednostnih ciljev, med katerimi so na primer: varstvo narave in krepitev ekološke odpornosti; spodbujanje trajnostne, z viri gospodarne in nizkoogljične rasti ter učinkovito obravnavanje tveganj za zdravje, ki so povezana z okoljem.

Program določa okvir za podporo doseganju teh ciljev, med drugim prek boljšega izvajanja okoljske zakonodaje EU, najnovejših znanstvenih spoznanj, zagotavljanja naložb v podporo politikam na področju okolja in podnebnih sprememb ter izboljšanja načina vključevanja okoljskih vprašanj v druge politike. Program naj bi tudi povečal prizadevanja za bolj trajnostna mesta v EU in izboljšal zmogljivost EU za spoprijemanje z regionalnimi in globalnimi izzivi na področju okolja in podnebja. Predlog Komisije bosta obravnavala Evropski parlament in Svet EU. Ko bo dosežen dogovor, bo novi okoljski akcijski program postal zakonodaja EU.

Vir: Društvo Planet Zemlja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×