0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaPotpuri: Večplastnost vonjav in lep okras doma

Potpuri: Večplastnost vonjav in lep okras doma

MORDA VAS ZANIMA

Potpuri je veliko več kot le mešanica dišečih cvetov in začimb, je umetnost ali celo obrt, ki združuje naravne elemente v harmonično celoto, ki spodbuja vse naše čute. Potpuri odraža tudi tradicijo in kulturo in se je skozi stoletja razvijal ter postal cenjen del domačega dekorja in aromaterapije.

- Oglas -

Od kod prihaja potpuri?

Potpuri je prvič v 17. stoletju nastal v Franciji, kjer so ga sprva uporabljali kot način za ohranjanje vonjav rastlin in cvetov. Prvi potpuriji so bili pogosto uporabljeni v bogato okrašenih posodah in so služili kot simbol gostoljubnosti in prefinjenosti. Skozi leta se je ta praksa razvila v umetnost, ki združuje estetiko in aromaterapijo, ter tako postala priljubljena po vsem svetu.

Sestavine in priprava potpurija

Osnova potpurija so skrbno izbrani suhi cvetovi, zelišča in eterična olja. Ta mešanica ni izbrana naključno, temveč odraža skrbno izbrano harmonijo barv, tekstur in arom, ki skupaj ustvarjajo edinstveno doživetje za naše čute. Proces priprave potpurija je prefinjen in zahteva natančno pozornost do vsakega detajla in sestavine.

Izdelajte si svoj potpuri

Svež kopalniški vonj bo pričaral potpuri iz evkaliptusa, ki ga pripravite iz 100 g evkaliptusovih listov (dobijo se v lekarni in bolje založenih eko trgovinah) in 0,5 l brezbarvnega kisa. Z ljubkim rožnim vonjem bo obdal stanovanje cvetni potpuri iz 300 g cvetov po izbiri, 100 g cvetov vrtnic, pol vaniljevega stroka, žličke mletega cimeta, žličke pimenta, 4 plodov zvezdastega janeža in 10 g cvetov sivke. Sestavine zložite v stekleno skledo ali krožnik in jih poškropite s štirimi kapljicami poljubnega cvetnega olja. Prijeten potpuri lahko naredite tudi iz začimb in čajev. Izvrstna sestavina za potpuri so rožmarin, žajbelj, kamilica, lovorovi listi in timijan, za sladek vonj pa poskrbita cimet in nageljnove žbice.

- Oglas -
Potpuri

Sladki potpuri

100 g cimetove skorje
30 g pehtrana
30 g nageljnovih žbic
30 g lovorovih listov
30 g žajbljevih listov
60 g cvetov kamilice

Zdrobite cimetovo skorjo v možnarju. Dodajte ostale sestavine. Nakapajte z nekaj kapljicami limoninega soka.

Potpuri kot darilo

Potpuri je idealno darilo za vsako priložnost. Je lep in uporaben, ampak tudi simbolizira skrb in pozornost do osebe, ki jo obdarujemo. Personaliziran potpuri je izraz individualnosti in ustvarjalnosti.

.

NAJNOVEJŠE