5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
ŽivaliS papirjem napolnili kar tri zabojnike!

S papirjem napolnili kar tri zabojnike!

MORDA VAS ZANIMA

Včeraj, 9. 6. 2012, je Društvo za zaščito živali Ljubljana (DZZŽ LJ) sklenilo že deveto akcijo zbiranja papirja pod geslom Pomagajmo naravi in osrečimo živali. Junija lani so napolnili dva zabojnika podjetja Gorenje Surovina in zbrali 20.060 kg papirja, letos pa so bili izpred Centra Interspar Vič odpeljani kar trije polni zabojniki. V prvem, ki je bil odpeljan že dopoldne, se je nabralo za 12 ton papirja.

zbiranje papirja za živali
Z zbranim papirjem za pomoč živalim so napolnili kar tri zabojnike!
- Oglas -

Zbiranje papirja je tokrat potekalo od 8. do 18. ure in čeprav je prostovoljce in podpornike DZZŽ LJ skoraj ves dan močil dež, so do zadnje minute z nasmehom na obrazih veselo praznili prtljažnike in prikolice. Pri tem so jim ves čas velikodušno pomagali gasilci iz Gasilske brigade Ljubljana, ki so združili svoje moči za okolje in živali, čeprav je njihov dolgoletni slogan „Ljudje na prvem mestu!“ Na akciji je bila postavljena tudi stojnica DZZŽ LJ z številnimi koristnimi informacijami o odgovornem skrbništvu živali in artikli iz spletne trgovine Nakupi iz srca. Vsi, ki so v preteklih mesecih pridno zbirali papir in ga pripeljali na zaključek akcije, so prejeli priboljške iz trgovine Doget za svoje mačje in pasje sopotnike. Kar nekaj podpornikov akcije se je odločilo zapuščenim živalim pomagati tudi z donacijo odej in sorodne opreme za zavetišča.

Društvo za zaščito živali Ljubljana
Pomagali so tudi štirinožni prijatelji.

Na vseh akcijah do sedaj je bilo skupaj zbranih kar 85.740 kg odpadnega papirja! Če temu prištejemo kilažo, zbrano na včerajšnji akciji, bo skupna vrednost gotovo presegla 100.000 kg oziroma 100 ton papirja. O končni kilaži junijske akcije nas bodo prostovoljci DZZŽ LJ obvestili v začetku tedna.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×