Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaPosadite si ingver doma

Posadite si ingver doma

MORDA VAS ZANIMA

Vzgojiti ingver doma je lažje, kot bi si morda mislili, saj je odlično zelišče, ki uspeva v notranjih prostorih, o njegovih zdravilnih učinkih pri prehladu pa ste najbrž že kar nekaj prebrali. Ne potrebuje veliko nege, zadostuje že malo sonca, lahko pa uspeva tudi v senci. Preberite si, kako ga vzgojiti.

- Oglas -

ingver sajenje

Nekaj malega o ingverju

Ingver potrebuje 10 mesecev, da zraste in ne prenaša zmrzali, zato v toplih notranjih prostorih dobro uspeva. Je tudi ena tistih rastlin, ki uspeva v delni do popolni senci. Več o ingverju najdete tukaj.

Kako ga torej posaditi?

Najbolje je, da kupite semena ingverja ali pa del ingverjeve korenine preprosto zakopljite v zemljo 20 do 30 cm globoko. Občasno ga zalivajte, ko zraste, ga lahko zalijete večkrat. Poskrbite tudi, da ga boste posadili v zemljo, obogateno s kompostom ali naravnim gnojilom. Na žalost je ingver, kupljen v trgovinah, velikokrat poškropljen z zaviralci rasti, pesticidi in fungicidi, kar mu preprečuje brstenje, zato je najbolje uporabiti ekološkega. Če boste vseeno uporabili kupljenega, poskrbite, da ga čez noč namočite v vodi, saj ga boste s tem očistili škodljivih snovi.

Najboljši čas za sajenje je pozno pozimi oziroma zgodaj spomladi. Posadite ga v večjo posodo, da bodo imele korenike prostor za rast. Ko bodo ingverju zrasli listi in se posušili, je najbolje nabrati koreniko ingverja. Nekaj jo lahko porabite v kuhinji, preostanek pa shranite za naslednje sajenje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×