Posadite si ingver doma

  Vzgojiti ingver doma je lažje, kot bi si morda mislili, saj je odlično zelišče, ki uspeva v notranjih prostorih, o njegovih zdravilnih učinkih pri prehladu pa ste najbrž že kar nekaj prebrali. Ne potrebuje veliko nege, zadostuje že malo sonca, lahko pa uspeva tudi v senci. Preberite si, kako ga vzgojiti.


  ingver sajenje

  Nekaj malega o ingverju

  Ingver potrebuje 10 mesecev, da zraste in ne prenaša zmrzali, zato v toplih notranjih prostorih dobro uspeva. Je tudi ena tistih rastlin, ki uspeva v delni do popolni senci. Več o ingverju najdete tukaj.

  Kako ga torej posaditi?

  Najbolje je, da kupite semena ingverja ali pa del ingverjeve korenine preprosto zakopljite v zemljo 20 do 30 cm globoko. Občasno ga zalivajte, ko zraste, ga lahko zalijete večkrat. Poskrbite tudi, da ga boste posadili v zemljo, obogateno s kompostom ali naravnim gnojilom. Na žalost je ingver, kupljen v trgovinah, velikokrat poškropljen z zaviralci rasti, pesticidi in fungicidi, kar mu preprečuje brstenje, zato je najbolje uporabiti ekološkega. Če boste vseeno uporabili kupljenega, poskrbite, da ga čez noč namočite v vodi, saj ga boste s tem očistili škodljivih snovi.

  Najboljši čas za sajenje je pozno pozimi oziroma zgodaj spomladi. Posadite ga v večjo posodo, da bodo imele korenike prostor za rast. Ko bodo ingverju zrasli listi in se posušili, je najbolje nabrati koreniko ingverja. Nekaj jo lahko porabite v kuhinji, preostanek pa shranite za naslednje sajenje.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  Ne zamudite zanimivih vsebin: