Zdravje & prehranaPosadite si ingver doma

Posadite si ingver doma

MORDA VAS ZANIMA

Vzgojiti ingver doma je lažje, kot bi si morda mislili, saj je odlično zelišče, ki uspeva v notranjih prostorih, o njegovih zdravilnih učinkih pri prehladu pa ste najbrž že kar nekaj prebrali. Ne potrebuje veliko nege, zadostuje že malo sonca, lahko pa uspeva tudi v senci. Preberite si, kako ga vzgojiti.

- Oglas -

ingver sajenje

Nekaj malega o ingverju

Ingver potrebuje 10 mesecev, da zraste in ne prenaša zmrzali, zato v toplih notranjih prostorih dobro uspeva. Je tudi ena tistih rastlin, ki uspeva v delni do popolni senci. Več o ingverju najdete tukaj.

Kako ga torej posaditi?

Najbolje je, da kupite semena ingverja ali pa del ingverjeve korenine preprosto zakopljite v zemljo 20 do 30 cm globoko. Občasno ga zalivajte, ko zraste, ga lahko zalijete večkrat. Poskrbite tudi, da ga boste posadili v zemljo, obogateno s kompostom ali naravnim gnojilom. Na žalost je ingver, kupljen v trgovinah, velikokrat poškropljen z zaviralci rasti, pesticidi in fungicidi, kar mu preprečuje brstenje, zato je najbolje uporabiti ekološkega. Če boste vseeno uporabili kupljenega, poskrbite, da ga čez noč namočite v vodi, saj ga boste s tem očistili škodljivih snovi.

Najboljši čas za sajenje je pozno pozimi oziroma zgodaj spomladi. Posadite ga v večjo posodo, da bodo imele korenike prostor za rast. Ko bodo ingverju zrasli listi in se posušili, je najbolje nabrati koreniko ingverja. Nekaj jo lahko porabite v kuhinji, preostanek pa shranite za naslednje sajenje.

NAJNOVEJŠE