0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovEkologija & OkoljePoplave 2023 - Kako lahko pomagam?

Poplave 2023 – Kako lahko pomagam?

Slovenijo je v minulih dneh prizadela najhujša naravna nesreča v zgodovini samostojne države. Obsežne padavine so povzročile poplave in sprožile plazove, ki so prizadeli velik del Slovenije, posamezne kraje pa popolnoma opustošili. Vodni pretoki se sicer umirjajo, a odtekla voda za sabo pušča porušene ceste, mostove, komunalno infrastrukturo, številni ljudje so ostali brez domov.

Zato smo se v teh težkih časih v sodelovanju Zvezo prijateljev mladine Slovenije in njenih 112 članic po vsej Sloveniji tudi mi odzvali klicu na pomoči prizadetih ljudi v poplavah. Ker je prošenj po pomoči zelo veliko, nam jih lahko še naprej pošiljajte na namenski naslov [email protected], od koder jih bomo posredovali na najbolj ustrezen naslov.

Ljudje nujno potrebujejo pomoč, saj so se znašli v velikih stiskah zaradi hudih poplav po celotni sloveniji, ki so prizadele mnoge družine in povzročile nepredstavljive težave in škode.

V ta namen lahko pomagate na naslednji način:

ZPM Ljubljana Moste-Polje
Proletarska 1, 1000 Ljubljana
IBAN SI56 3300 0000 1303 865, Addiko bank d.d.
BIC: HAABSI22
Koda namena: CHAR
Namen: POMOČ PRIZADETIM V POPLAVAH
Sklic: SI00 750

QR koda za hitro plačilo preko mobilne banke:

Pošljete pa lahko tudi SMS s ključno besedo BOTER5 ali BOTER10 na številko 1919.

Skupaj lahko naredimo veliko in izkažemo svojo človečnost ter empatijo do sočloveka v trenutkih, ko jo najbolj potrebujejo, zato se zahvaljujemo vsem, ki ste že pomagali in vas hkrati prosimo, da delite to sporočilo, saj je vsak prispevek še en korak bližje k okrevanju in pomoči prizadetim.

Sporočilo predsednice ZPM Ljubljana Moste-Polje, Anite Ogulin: “Slovenija zopet kaže, kako solidaren narod prebiva v njej, to me res pomirja. Hkrati pa je potrebno imeti v mislih, da bodo prizadeti v poplavah pomoč potrebovali dlje časa, zato je nujno, da je pomoč ciljno usmerjena, premišljena in dolgotrajna. Iskrena hvala vsem za podporo.”

Hvala ker pomagate tudi v imenu ekipe uredništva Bodi eko

Pomagate lahko tudi osebno

V večjem številu krajev potrebujejo tudi pomoč pri čiščenju in odstranjevanju naplavin. Za ta namen je bila vzpostavljena spletna aplikacija Poplave 2023, kjer se lahko registrirate in v roku 1-2 dni boste dobili odgovor, kje potrebujejo pomoč in kam vas bodo napotili, da bi bila pomoč čim bolj učinkovita.

Do aplikacije lahko dostopate na tej povezavi: https://poplave2023.urszr.si/

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -