0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliSpoznajte Kefirja – največjega udomačenega mačka na svetu

Spoznajte Kefirja – največjega udomačenega mačka na svetu

MORDA VAS ZANIMA

Julija Minina, ki prihaja iz ruskega mesta Stari Oskol, na družbenih omrežjih s svetom že nekaj časa ponosno deli fotografije in videoposnetke svojega mačka Kefirja.

- Oglas -

Vsebine, povezane z mačkami, so na spletu sicer zelo pogoste, vendar je Kefir pritegnil še posebej veliko pozornosti. Na prvi pogled namreč opazimo, da gre za izjemno velikega mačka. Še več: po besedah njegove skrbnice naj bi bil Kefir celo največji udomačeni maček na svetu!

Zaradi velikosti maček zlahka posnema človeške navade

Fotografije in videoposnetke s Kefirjem si je mogoče ogledati na Instagramu in na TikToku. Kot omenjeno, je tisto, kar najprej pritegne pozornost, Kefirjeva velikost. Nato pa lahko opazimo, da je maček poseben tudi zaradi drugih lastnosti. Njegovo obnašanje pogosto spominja na človeško. Tako lahko med dostopnimi vsebinami, povezanimi s Kefirjem, med drugim najdemo posnetek, na katerem se maček postavi na zadnje noge ter se nato s sprednjimi šapami nasloni na kljuko, odpre vrata in steče na dvorišče.

Kefirja lahko opazujemo tudi udobno zleknjenega na fotelju in s slušalkami na ušesih, pa za volanom avtomobila, v kopalnici med »snemanjem selfija« s pametnim telefonom itn. Zaradi mačkove velikosti so slike videti zelo realistične, čeprav seveda vemo, da Kefir ne zna voziti avta ali uporabljati telefona.

- Oglas -

Ko se postavi pokonci, primerljive višine kot 4-letnica

V enem izmed videoposnetkov Kefir stoji poleg 4-letne deklice, hčerke Julije Minine. Zdi se, kot da deklica in njen štirinožni prijatelj skupaj pripravljata večerjo, pri čemer pa je pri tej fotografiji posebno zanimiva primerjava njune velikosti. Niti zelo površen opazovalec ne more zgrešiti tega, da je maček visok skoraj toliko kot deklica. Nekateri sicer sumijo, da gre za fotomontažo, vendar Julija Minina zagotavlja, da so vsi posnetki avtentični.

Maček izstopa tudi med pripadniki svoje pasme

Kefir je predstavnike pasme Maine coon – ene od najstarejših pasem v Severni Ameriki . Mačke, ki pripadajo tej pasmi, so tudi nasploh zelo velike in težke, vendar je Kefir nadpovprečno velik tudi v primerjavi z drugimi predstavniki pasme Maine coon. Samci v povprečju tehtajo približno 8 kilogramov, samice pa približno 5,5 kilograma, medtem jo je Kefir pri rosnih dveh letih tehtal skoraj 13 kilogramov – torej bistveno več kot povprečni predstavnik pasme Maine coon in celo več kot povprečni malček. Kefirjeva rast se pri tem še ni ustavila, saj mačke pasme Maine coon običajno rastejo do približno 3.–4. leta starosti.

Popoln sostanovalec: Kefir je zelo nežen, inteligenten in igriv

Ker je izjemno velik, naj bi Kefirja pogosto zamenjevali za psa. Njegova velikost lahko sicer na prvi pogled učinkuje malce zastrašujoče, toda tisti, ki ga pobliže spoznajo, hitro ugotovijo, da gre za zelo nežnega in igrivega mačka. Njegova skrbnica Julija Minina je povedala, da njegovo obnašanje pogosto odraža tudi izjemno inteligentnost. Sobivanje s Kefirjem naj bi bilo nasploh zelo prijetno, edina večja težava je, da maček ponoči rad spleza na svojo skrbnico, ki se posledično precej težko naspi. Nato pa je tu še nekaj manjših nevšečnosti, na katere pa so se Kefirjevi človeški sostanovalci precej hitro navadili – na primer to, da se po stanovanju precej hitro nabere zelo veliko dlak, in na to, da je Kefir glede hrane precej izbirčen, saj povsem zavrača suho hrano. Družina naj bi mačka sicer dojemala kot družinskega člana, o čemer priča tudi to, da se jim lahko Kefir vedno pridruži pri večerji za jedilno mizo.

.

NAJNOVEJŠE