Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Dom & energijaPomivanje posode: Ali znate učinkovito pomivati posodo?

Pomivanje posode: Ali znate učinkovito pomivati posodo?

MORDA VAS ZANIMA

Pomivanje posode je eno najosnovnejših hišnih opravil – nekaj, kar večina počne vsak dan oziroma celo večkrat dnevno. Pa ste zares prepričani, da se pomivanje posode lotevate pravilno? Zaradi določenih napak posoda na koncu ni tako čista, kot se morda zdi na prvi pogled. Tako obstaja nevarnost za okužbe. Poleg tega pa lahko zaradi nepravilnega pomivanja posode porabite mnogo preveč vode, kar ima negativen vpliv tako na vašo denarnico kot na okolje.

- Oglas -

Pomivanje posode

S količino detergenta ni treba pretiravati

Večina naj bi pri pomivanju posode porabila mnogo preveč detergenta, ki ga je nato težko povsem sprati, zato lahko pride v stik s hrano. Raje se osredotočite na izbiro zares kakovostnega detergenta, ki ne vsebuje potencialno nevarnih sestavin. Pri odmerjanju pa sledite navodilom na embalaži. Običajno zadostuje že nekaj kapljic.

Za učinkovito pomivanje posode varčujte z vodo, kolikor je to mogoče

Priporočljivo je, da posodo najprej odmočite v topli vodi, ki ste ji dodali detergent, nato pa jo le še sperete. S tem boste prihranili ogromno vode. Tudi če nimate dveh korit, si lahko pomagate z manjšo plastično kadjo.

Poskrbite za redno menjavo gobic

Gobice za posodo sodijo med najbolj umazane predmete v naših gospodinjstvih. Zaradi vlage se na njih hitro namnožijo bakterije in drugi škodljivi mikroorganizmi. Tako je dobro, da gobice menjate čim bolj pogosto, tudi če se zdijo na prvi pogled še povsem v redu. Ena izmed možnosti, kako podaljšati njihovo obstojnost, je sicer tudi ta, da jih občasno prekuhate.

Posebno pozornost namenite deskam za rezanje

- Oglas -

Tudi kuhinjske deske lahko zelo hitro postanejo pravo gojišče bakterij, plesni ipd. Pri pomivanju jih tako ne smete obravnavati povsem enako kot drugih kosov posode. Priporočamo, da poskrbite za posebno dezinfekcijo. To sicer še ne pomeni, da morate uporabiti zelo agresivne kemikalije. Odlična naravna rešitev za dezinfekcijo kuhinjskih desk je na primer kombinacija limoninega soka in soli.

Pred pomivanjem posode očistite pomivalno korito

Še ena pogosta napaka, ki jo delamo pri pomivanju posode, je, da pred tem opravilom ne očistimo korita. Končni rezultat je tako precej slabši. Izsledki nekaterih raziskav kažejo, da je lahko kuhinjsko korito celo bolj umazano kot straniščna školjka oziroma bolj poseljeno z nevarnimi mikroorganizmi. Pametno je, da vsaj enkrat na dan očistite pomivalno korito, na primer s sodo bikarbono ali s kisom, če prisegate na naravna čistila.

Odstranite vse ostanke hrane

Preden umazano posodo potopite v toplo milnico, se prepričajte, da ste odstranili vse večje ostanke hrane, ki jih morate seveda vreči v koš z biološkimi odpadki. Tako se ostanki hrane ne bodo kopičili v koritu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×