Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeDarja Gajšek: Rada okopavam, pobiram krompir, vlagam kumarice

Darja Gajšek: Rada okopavam, pobiram krompir, vlagam kumarice

MORDA VAS ZANIMA

Na intervju je Darja Gajšek prišla pred dogovorjenim časom in ob zelenem čaju mirno prebirala knjigo Ikigaj – japonska umetnost življenja. Kot je povedala, že dobro desetletje bere knjige za osebnostno rast. Doma ima celotno zbirko Jorgeja Bucaya,. Osha, Murakamija. Zadnji množično prebiran roman, ki ga je prebrala, je bil Da Vincijeva šifra. Najobširnejša stvar, ki jo je kdaj prebrala, je bila Psi, čeprav ji sicer ni pomembno, koliko strani ima knjiga, ampak kakšna je vsebina. »Imam srečo, da sva oba s partnerjem Alenom velika ljubitelja knjig. Doma imava svojo manjšo knjižnico z več sto knjigami. Večina je strokovnih, ker je Alen fizioterapevt, profesor športne vzgoje, kondicijski trener. Druga tematika je glasba, tretja pa osebnostni razvoj. Oba si vzameva zvečer (ali tudi na dopustu) pol ure in vsak na svoji strani postelje bereva knjige. Tako se duševno hraniva.«

- Oglas -

Darja Gajšek

Zdaj, ko imate skoraj leto dni staro hčerko Emo, bo treba namestiti še polico z otroškimi knjigami.

Darja Gajšek: Že ima svojo omarico s kar tremi poličkami. Kupila sva ji že kar nekaj slovenskih klasičnih pravljic, ki jih pridno prebiramo. Srečali smo se že z Mačkom Murijem, Muco Copatarico in tako naprej. Ima tudi že svoje kartonke, ki jih lahko lista.

Kaj se najbolj spremeni, ko ženska postane mati?
Darja Gajšek: Vse in nič hkrati. Nič v smislu, ker se ti življenje in okolje, v katerem živiš in delaš, ne spremenita. Hkrati pa vse, saj dobiš malo štručko, ki je odvisna od tebe. Sama sem z materinstvom dobila še dodaten smisel življenja. Mislim, da je to trenutek, ko se kar naenkrat zaveš, kaj pomeni vsak tvoj korak ob cesti, če se ti kaj zgodi …

- Oglas -

Celoten pogovor s simpatično Darjo gajšek si preberite v poletni številki revije Bodi eko.

Revija Bodi eko - julij-avgust 2018

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×