Privoščite si pomelo

  Pomelo je sladko kiselkast sadež z belim, rumenim ali rdečim mesom je bogat z antioksidanti in vam bo pomagal okrepiti imunski sistem. Zima je čas za slastne agrume. Če ste naveličani limon in pomaranč, lahko jedilnik popestrite s pomelom.

  Pomelo - zdrav sadež in agrum

  Pomelo pomaga pri krepitvi kosti

  Pomelo vsebuje veliko kalija, ki je potreben za učinkovito vsrkavanje esencialnih mineralov in vzdrževanje primerne količine kalcija v kosteh. Tako se lahko s pomelom pomagate zaščititi pred osteoporozo.

  Pomaga pri odvajanju urina

  Do okužb sečil običajno pride zaradi bakterijske infekcije, ki vpliva na sečila, kjer nastaja, se shranjuje in odstranjuje urin. Vitamin C v pomelu povečuje raven kislosti v urinu in tako zmanjšuje možnost za razvoj bakterij v sečilih.

  Antioksidanti preprečujejo bolezni

  Pomelo je poln antioksidantov, ki so znani po tem, da upočasnjujejo staranje in ščitijo pred nekaterimi boleznimi, saj v telesu lovijo proste radikale.

  Uravnava prebavo

  Bogata vsebnost vlaknin v pomelu bo pomagala pri prebavi in pomagala preprečiti prebavne težave, kot sta zaprtje ali diareja. Užitni del pomela vsebuje približno 25 odstotkov priporočene dnevne količine vlaknin.

  Krepi imunski sistem

  Pomelo pomaga pri krepitvi imunskega sistema. Če ga uživate redno pomaga zmanjševati stres, premaguje prehlade in kašelj.

  Pomaga pri absorpciji železa

  Pomelo kot vsak drug agrum vsebuje vitamin C. Če vašemu telesu primanjkuje železa, bo vitamin C pomagal pri bolj učinkovitem vsrkavanju železa iz prehranskih dodatkov ali naravnih virov.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte