Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaPrivoščite si pomelo

Privoščite si pomelo

MORDA VAS ZANIMA

Pomelo je sladko kiselkast sadež z belim, rumenim ali rdečim mesom je bogat z antioksidanti in vam bo pomagal okrepiti imunski sistem. Zima je čas za slastne agrume. Če ste naveličani limon in pomaranč, lahko jedilnik popestrite s pomelom.

- Oglas -

Pomelo - zdrav sadež in agrum

Pomelo pomaga pri krepitvi kosti

Pomelo vsebuje veliko kalija, ki je potreben za učinkovito vsrkavanje esencialnih mineralov in vzdrževanje primerne količine kalcija v kosteh. Tako se lahko s pomelom pomagate zaščititi pred osteoporozo.

Pomaga pri odvajanju urina

Do okužb sečil običajno pride zaradi bakterijske infekcije, ki vpliva na sečila, kjer nastaja, se shranjuje in odstranjuje urin. Vitamin C v pomelu povečuje raven kislosti v urinu in tako zmanjšuje možnost za razvoj bakterij v sečilih.

Antioksidanti preprečujejo bolezni

Pomelo je poln antioksidantov, ki so znani po tem, da upočasnjujejo staranje in ščitijo pred nekaterimi boleznimi, saj v telesu lovijo proste radikale.

Uravnava prebavo

- Oglas -

Bogata vsebnost vlaknin v pomelu bo pomagala pri prebavi in pomagala preprečiti prebavne težave, kot sta zaprtje ali diareja. Užitni del pomela vsebuje približno 25 odstotkov priporočene dnevne količine vlaknin.

Krepi imunski sistem

Pomelo pomaga pri krepitvi imunskega sistema. Če ga uživate redno pomaga zmanjševati stres, premaguje prehlade in kašelj.

Pomaga pri absorpciji železa

Pomelo kot vsak drug agrum vsebuje vitamin C. Če vašemu telesu primanjkuje železa, bo vitamin C pomagal pri bolj učinkovitem vsrkavanju železa iz prehranskih dodatkov ali naravnih virov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×