Zdravje & prehranaPrivoščite si pomelo

Privoščite si pomelo

MORDA VAS ZANIMA

Pomelo je sladko kiselkast sadež z belim, rumenim ali rdečim mesom je bogat z antioksidanti in vam bo pomagal okrepiti imunski sistem. Zima je čas za slastne agrume. Če ste naveličani limon in pomaranč, lahko jedilnik popestrite s pomelom.

- Oglas -

Pomelo - zdrav sadež in agrum

Pomelo pomaga pri krepitvi kosti

Pomelo vsebuje veliko kalija, ki je potreben za učinkovito vsrkavanje esencialnih mineralov in vzdrževanje primerne količine kalcija v kosteh. Tako se lahko s pomelom pomagate zaščititi pred osteoporozo.

Pomaga pri odvajanju urina

Do okužb sečil običajno pride zaradi bakterijske infekcije, ki vpliva na sečila, kjer nastaja, se shranjuje in odstranjuje urin. Vitamin C v pomelu povečuje raven kislosti v urinu in tako zmanjšuje možnost za razvoj bakterij v sečilih.

Antioksidanti preprečujejo bolezni

Pomelo je poln antioksidantov, ki so znani po tem, da upočasnjujejo staranje in ščitijo pred nekaterimi boleznimi, saj v telesu lovijo proste radikale.

Uravnava prebavo

- Oglas -

Bogata vsebnost vlaknin v pomelu bo pomagala pri prebavi in pomagala preprečiti prebavne težave, kot sta zaprtje ali diareja. Užitni del pomela vsebuje približno 25 odstotkov priporočene dnevne količine vlaknin.

Krepi imunski sistem

Pomelo pomaga pri krepitvi imunskega sistema. Če ga uživate redno pomaga zmanjševati stres, premaguje prehlade in kašelj.

Pomaga pri absorpciji železa

Pomelo kot vsak drug agrum vsebuje vitamin C. Če vašemu telesu primanjkuje železa, bo vitamin C pomagal pri bolj učinkovitem vsrkavanju železa iz prehranskih dodatkov ali naravnih virov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×