Poletna solata z ribezom

    Poletje je čas ribeza, zato ga izkoristimo tudi v solatah, saj je zdrav poletni sadež.

    Solata z ribezom

    • 2 žlici posušenega ribeza
    • 7 žlic belega balzamičnega kisa
    • 1 žlica riževega kisa
    • 1 žlica medu
    • 1 žlica oljčnega olja
    • 1 žlička soli
    • 1 ohrovt, narezan na tanke rezine
    • 2 žlici pinjol
    • nariban parmezan

    Ribez dajte v majhno skledo in dodajte 5 žlic belega balzamičnega kisa. Pustimo čez noč, da se vpije. V mešalniku zmešajte 2 žlici belega balzamičnega kisa, rižev kis, med, olje in sol. Dodajte ohrovt, ribez, in pinjole. Marinirajte 20 minut na sobni temperaturi. Solite. Potresite s parmezanom.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte