0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliEko šamponi za vaše kosmatince

Eko šamponi za vaše kosmatince

MORDA VAS ZANIMA

Se vaši mački sveti dlaka? Je vaš kuža puhast in čist? Naši kosmatinci si, tako kot mi, zaslužijo čist kožuh in bleščečo dlako. Na policah takšnih in drugačnih trgovin, vključno s trgovinami za živali, je vse polno takšnih in drugačnih šamponov. Vendar moramo upoštevati tudi dejstvo, da dober vonj ni dovolj in čistost ni nujno pogojena z agresivnimi kemičnimi sestavinami. Zato vam ponujamo različne ekološke šampone za vaše ljubljenčke.

- Oglas -

Nekateri ljudje prisegajo na človeške šampone ali celo otroške, vendar raziskave kažejo, da te izbire niso vedno najboljše. Če že, se poslužujte šamponov za dojenčke, še boljši so šamponi za domače ljubljenčke, najbolje pa je, da se ustvarjanja šampona lotite kar sami. Res je, da vam trgovine lahko ponudijo različne šampone za suho kožo, za pse s temno ali svetlo dlako, za dolgodlake ali kratkodlake pse, vendar v veliki večini vsebujejo vsaj nekaj kemičnih sestavin.

Šampon za pse

Najprej čistoča

Nekdaj so domače ljubljenčke oprali kar z milom v kosu ali pa nanje nakapali malo limoninega soka ali kisa in jih pošteno zdrgnili z vodo. Vendar ali si, po pravici povedano, predstavljate, da bi si vi umivali lase samo s kisom? Dandanes najbrž res, čeprav bi vse dame, ki imajo barvane lase, težje razčesale svoje grive. Tako kot mi pa si tudi kosmatinci zaslužijo svoj balzam za lase. Mi vam toplo priporočamo šampone, narejene iz rastline neem, o kateri smo pisali v prejšnji številki. Ker je izjemno učinkovita v borbi proti klopom in bolham, je tudi idealna za šamponiranje vašega ljubljenčka.

- Oglas -

Tudi v lekarni imate na voljo fiziološki šampon za domače ljubljenčke, ki je zelo blag in ne vsebuje mila, kar je ključno za to, da ne spreminja pH vrednosti kože našega kužka. Hkrati je dovolj učinkovit, da očisti umazanijo, odstrani nečistočo in prhljaj ter neprijeten vonj. Prav tako lahko v lekarni kupite blažilno emulzijo, ki blaži poškodovano povrhnjico kože in obnavlja zaščitno vlogo kože. Priporočamo jo predvsem za srbečo ali k alergijam nagnjeno kožo.

Naredite svoj šampon

Zmešajte zelo malo vode, enako količino belega kisa in antibakterijskega mila. Vse skupaj zmešajte v prazni plastenki šampona in uporabite na svojem štirinožcu! Vseeno pazite, da mu šampon ne pride v oči ali ušesa. Ne uporabite prevelike količine, saj se dobro peni. Začnite z majhno dozo in šampon dodajajte po potrebi. Poskrbite, da ga dodobra izperete, na dlaki vašega ljubljenčka ne sme ostati nikakršen vonj, razen vonj po svežem.

Šampon proti srbenju

Pol skodelice ovsene kaše stresite v mešalnik in jo zdrobite, dokler ni v majhnih zrncih. Počasi jo vmešajte v dve skodelici tople vode in sodo bikarbono. Zelo dobro in temeljito zmešajte, potem pa jo nanesite na dlako, ko je že mokra. Vmasirajte jo in jo pustite na dlaki pet minut, potem pa dodobra sperite.

Namigi

  • Proti bolham po kožuhu, ko je dlaka še mokra, podrgnite posušeno kavo. Ne uporabite sveže zmlete kave, pač pa tisto, ki jo skuhate zjutraj in jo pustite na soncu, da se posuši. Po petih minutah izperite in ne le, da boste odgnali bolhe, pač pa se bo kožuh še bolj svetil.
  • Bolhe lahko preženete tudi tako, da dve limoni narežete na koščke in ju prelijete z vročo, po možnosti vrelo vodo. Ko se voda ohladi, jo poškropite po psu in vmasirajte v dlako. Za vsak primer poškropite tudi prostore, kjer kuža najpogosteje počiva.
  • Za svetleč kožuh dodajte v prehrano svojega ljubljenčka žlico ribjega olja na dan in sprememba bo vidna že po štirinajstih dneh.
  • Namesto antibakterijskega mila lahko uporabite naravno rastlinsko olje in žličko aloje vere.
.

NAJNOVEJŠE