0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikeArhiv OglasovPoletje je tukaj, pripravite vaš bazen!

Poletje je tukaj, pripravite vaš bazen!

V poletnih dneh morda razmišljate, kako se ohladiti in sprostiti. Dandanes je na srečo veliko stvari, ki nam lahko pomagajo pri tem. Vklopite lahko vašo klimo in se sprostite na kavču, odprete si lahko hladno pivo ali pa si pripravite osvežilni koktajl z veliko ledu. Lahko pa se tudi namočite v vašem vrtnem bazenu.

Ohladili boste svoje telo, svoje možgane pa lahko izklopite in se prepustite soncu ter svežemu zraku. V kolikor imate vrt in prostor za bazen, ampak le tega še nimate, je morda čas, da si ga omislite, še posebej, če imate doma podmladek, ki potrebuje nekaj zabave.   

Domači bazen

Bazeni so velik porabnik vode in v kolikor imate večjega za celotno družino, bo to pomenilo, da boste porabili kar nekaj vode. Zaradi spreminjanja podnebja lahko pride do poletne suše, zato vam priporočamo in tudi naprošamo, da z vodo ravnate previdno. Po vsej verjetnosti ne bo nič narobe, če bazen napolnite z vodo, v kolikor boste tudi ustrezno poskrbeli, da bo ostala čista in tako ne bo potrebna pogosta menjava. Tako da pri uporabi vode vedno imejte v mislih varčnost, razen kadar le to pijete.     

Pred novo sezono preverite, ali ima vaš bazen morda kakšno večjo luknjo zaradi neustreznega skladiščenja ali uporabe. Med samim polnjenjem pa tudi redno preverjajte, ali morda kje pušča voda. Saj ne želite v bazen napeljati vodovodne cevi in le te pustiti brez nadzora, nato pa boste ugotovili, da nekje pušča in da ste zaman iztočili vso vodo. V kolikor boste našli kakšno pomanjkljivost, jo le zakrpajte. Pred pričetkom polnitve pa preverite tudi čistost v notranjosti bazena in odstranite vse smeti, tako ne boste umazali vode že pred pričetkom kopanja. Po kopanju pa ga pokrijte in zaščitite vodo pred zunanjimi dejavniki, kot so mrčes in ostala umazanija iz zraka.

Kopanje v bazenu

Namestite lahko tudi filter in redno skrbite za čistito vodo. Voda bo tako ostala čista in jo boste lahko uporabljali dalj časa. Morda boste morali investirati tudi nekaj denarja v filter za čiščenje, ampak boste prihranili precej vode in s tem tudi nekaj denarja. Prav tako ne pozabite in klorirajte vodo v vašem bazenu, da jo zaščitite pred mikrobi in mikroorganizmi.     

Z nekaj kratkimi napotki lahko poskrbite za čistost vašega bazena in vode, da boste lahko dlje uživali v namakanju in ohlajanju vašega telesa. V čisti vodi boste lahko tako uživali vi kot tudi vaša družina in otroci.  

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -