Polenta je klasična slovenska priloga iz koruznega zdroba, ki je bila v starih časih tudi samostojna jed in nadomestilo za kruh. Tokrat vam predstavljamo polento z brstičnim ohrovtom.
- Oglas -
Sestavine:
- 250 g brstičnega ohrovta
- koruzni zdrob, po želji
- olje
- naravna mešanica začimb ala Vegeta
Priprava:
- Ohrovtove glavice očistimo, prerežemo na polovico in na hitro pokuhamo v slanem kropu, kakih 5 min. Odcedimo. Koruzni zdrob skuhamo v osoljeni vodi, kakih 10 min, potem ga pustimo pokritega, da se še malo zmehča.
- Segrejemo 3 žlice olja, dodamo ohrovt, začimbe, sol po želji in pražimo z vseh strani.
- Na krožnike naložimo polento, nanjo popečen ohrovt in postrežemo. Lahko posujemo s parmezanom ali dodamo kislo smetano.
Avtor in foto: Lidija Dornik