Polenta z brstičnim ohrovtom

    Polenta je klasična slovenska priloga iz koruznega zdroba, ki je bila v starih časih tudi samostojna jed in nadomestilo za kruh. Tokrat vam predstavljamo polento z brstičnim ohrovtom.

    Polenta z ohrovtom

    Sestavine:

    • 250 g brstičnega ohrovta
    • koruzni zdrob, po želji
    • olje
    • naravna mešanica začimb ala Vegeta

    Priprava:

    1. Ohrovtove glavice očistimo, prerežemo na polovico in na hitro pokuhamo v slanem kropu, kakih 5 min. Odcedimo. Koruzni zdrob skuhamo v osoljeni vodi, kakih 10 min, potem ga pustimo pokritega, da se še malo zmehča.
    2. Segrejemo 3 žlice olja, dodamo ohrovt, začimbe, sol po želji in pražimo z vseh strani.
    3. Na krožnike naložimo polento, nanjo popečen ohrovt in postrežemo. Lahko posujemo s parmezanom ali dodamo kislo smetano.
    Brstični ohrovt
    Brstični ohrovt
    Koruzni zdrob
    Koruzni zdrob
    Ohrovt
    Ohrovt pokuhamo v slanem kropu ...
    Polenta - koruzni zdrob
    Koruzni zdrob skuhamo v slani vodi ...
    Polenta z ohrovtom
    Polenta z ohrovtom - dober tek!

     Avtor in foto: Lidija Dornik

    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    1 komentar

    1. Vegete že dolgo ni v moji kuhinji…Originalna vegeta vsebuje ojacevalec okusa ali mononatrijev glutamat.

    Comments are closed.