Polenta je klasična slovenska priloga iz koruznega zdroba, ki je bila v starih časih tudi samostojna jed in nadomestilo za kruh. Tokrat vam predstavljamo polento z brstičnim ohrovtom.

Polenta z ohrovtom

Sestavine:

  • 250 g brstičnega ohrovta
  • koruzni zdrob, po želji
  • olje
  • naravna mešanica začimb ala Vegeta

Priprava:

  1. Ohrovtove glavice očistimo, prerežemo na polovico in na hitro pokuhamo v slanem kropu, kakih 5 min. Odcedimo. Koruzni zdrob skuhamo v osoljeni vodi, kakih 10 min, potem ga pustimo pokritega, da se še malo zmehča.
  2. Segrejemo 3 žlice olja, dodamo ohrovt, začimbe, sol po želji in pražimo z vseh strani.
  3. Na krožnike naložimo polento, nanjo popečen ohrovt in postrežemo. Lahko posujemo s parmezanom ali dodamo kislo smetano.
Brstični ohrovt
Brstični ohrovt
Koruzni zdrob
Koruzni zdrob
Ohrovt
Ohrovt pokuhamo v slanem kropu ...
Polenta - koruzni zdrob
Koruzni zdrob skuhamo v slani vodi ...
Polenta z ohrovtom
Polenta z ohrovtom - dober tek!

 Avtor in foto: Lidija Dornik