DomovZdravje & prehranaPolenta z brstičnim ohrovtom

Polenta z brstičnim ohrovtom

Polenta je klasična slovenska priloga iz koruznega zdroba, ki je bila v starih časih tudi samostojna jed in nadomestilo za kruh. Tokrat vam predstavljamo polento z brstičnim ohrovtom.

- Oglas -

Polenta z ohrovtom

Sestavine:

  • 250 g brstičnega ohrovta
  • koruzni zdrob, po želji
  • olje
  • naravna mešanica začimb ala Vegeta

Priprava:

- Oglas -
  1. Ohrovtove glavice očistimo, prerežemo na polovico in na hitro pokuhamo v slanem kropu, kakih 5 min. Odcedimo. Koruzni zdrob skuhamo v osoljeni vodi, kakih 10 min, potem ga pustimo pokritega, da se še malo zmehča.
  2. Segrejemo 3 žlice olja, dodamo ohrovt, začimbe, sol po želji in pražimo z vseh strani.
  3. Na krožnike naložimo polento, nanjo popečen ohrovt in postrežemo. Lahko posujemo s parmezanom ali dodamo kislo smetano.
Brstični ohrovt
Brstični ohrovt
Koruzni zdrob
Koruzni zdrob
Ohrovt
Ohrovt pokuhamo v slanem kropu ...
Polenta - koruzni zdrob
Koruzni zdrob skuhamo v slani vodi ...
Polenta z ohrovtom
Polenta z ohrovtom - dober tek!

 Avtor in foto: Lidija Dornik

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE