0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiPogoste ponavljajoče se sanje – kakšen je njihov skriti pomen?

Pogoste ponavljajoče se sanje – kakšen je njihov skriti pomen?

MORDA VAS ZANIMA

Preverite, katere ponavljajoče sanje so posebno pogoste in kaj lahko te sanje v resnici pomenijo …

- Oglas -

Pri ponavljajočih se sanjah ne gre nujno za ujemanje vseh detajlov, ampak za ponavljajoče se pojavljanje določenih motivov, lokacij, oseb, dogodkov ipd. Tovrstne sanje je mogoče razložiti s pomočjo različnih teorij. V skladu z eno izmed njih lahko ponavljajoče se sanje opozarjajo na določene nerazrešene težave. Povezane so lahko z akutnim stresom, travmatičnim dogodkom iz preteklosti, skrbmi, povezanimi s prihodnostjo, procesom žalovanja itn.

Izpadanje zob

Ali pogosto sanjate, da so vam izpadli zobje? Nekateri v tovrstnih sanjah prepoznavajo napoved smrti bližnje osebe, vendar to nikakor ni edina možna razlaga. Če ne verjamete v preroškost sanj, vas bo najverjetneje bolj zanimala psihološka razlaga. V skladu z njo naj bi izpadli zobje ponazarjali pretekle izgube, ki jih še niste predelali, ali pa močan strah pred izgubami, s katerim se morate spopasti.

Nepripravljenost na test

Če se v sanjah pogosto ponovno znajdete v šolskih klopeh in izveste, da vas čaka test, na katerega se niste pripravili, je lahko to znak, da ste preobremenjeni. Vaša podzavest vam lahko s tem sporoča, da ste si naložili preveč obveznosti in da je morda smiselno, da (si) priznate, da potrebujete več počitka. Tovrstne sanje pa so lahko tudi znak negotovosti. Če pogosto dvomite o svojih sposobnostih, lahko sanje razumete kot namig, da morate okrepiti svojo samozavest.

- Oglas -

Pokojniki in smrt

Če pogosto sanjate, da ste umrli ali da je umrl kdo od vaših bližnjih, je vaše življenje najverjetneje nadpovprečno stresno. V ozadju pa je lahko tudi negotovost, povezana z identiteto. Morda niste povsem prepričani, kdo sploh ste, vendar globoko v sebi veste, da bodo morale določene maske prej ali slej odpasti, saj vam postajajo pretesne. Če vas v sanjah pogosto obišče nekdo, ki je že umrl, pa lahko to razumete kot znak, da proces žalovanja še ni zares končan. Tudi če je od smrti te osebe minilo že precej časa, so ostale določene stvari najverjetneje nepredelane. Vaša podzavest vam s tem sporoča, da morate predelati odnos s to osebo in se posloviti od nje.

Beg pred nevarnostjo

Če v sanjah pogosto bežite pred nevarnostjo – na primer pred serijskim morilcem z nožem – želite najverjetneje pobegniti pred nečim ali nekom, ki je del vaše realnosti, vendar si tega še ne upate priznati.

Padanje

Sanje, v katerih padate, so lahko povezane z občutkom pomanjkanja nadzora. Občutek imate, da ne držite vajeti v svojih rokah in da vaše življenje usmerjajo drugi. Morda se vam zdi, da ste se s tem sprijaznili, vendar vas sanje opozarjajo, da vas občutek nemoči v resnici razjeda od znotraj in da je čas, da poskusite prevzeti nadzor nad svojim življenjem.

Nemost

Ali poskušate v sanjah pogosto nekaj povedati, toda ko odprete usta, ugotovite, da ste nemi oziroma da ste izgubili glas? To najverjetneje pomeni, da se bojite izraziti nekaj, kar vas muči že kar nekaj časa.

- Oglas -

Ujetost

Če se v sanjah pogosto znajdete v prostoru/stanovanju, iz katerega ne morete pobegniti, ali v zaporu, je to lahko povezano z občutkom, da ste obtičali na mestu, medtem ko gre drugim precej bolje. Priporočamo vam, da razmislite, ali niste pretirano kritični do sebe, obenem pa je dobro, da poskušate postopoma spremeniti tiste vidike svojega življenja, s katerimi ste resnično nezadovoljni (tudi ko se ne primerjate z drugimi).

Golota

Zelo pogoste so tudi sanje, povezane z goloto. Če se v sanjah popolnoma goli znajdete sredi skupine oblečenih ljudi, je lahko v ozadju strah, da bi drugi odkrili vaše šibke točke. Bojite se pokazati ranljivost, saj vas je strah izdaje.

Bivši partner

Ali v sanjah pogosto naletite na svojega bivšega partnerja? To je lahko povezano z nezadovoljstvom s trenutnim odnosom ali s strahom pred spremembami. Po drugi strani pa so lahko tovrstne sanje tudi znak, da svojega bivšega partnerja še niste zares preboleli. 

NAJNOVEJŠE