Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Ekologija & okoljePodnebne spremembe bodo kmalu zahtevale selitve

Podnebne spremembe bodo kmalu zahtevale selitve

MORDA VAS ZANIMA

Podnebne spremembe, ki so med drugim privedle tudi do taljenja arktičnega ledu, bodo že v naslednjem desetletju zahtevala prve selitve. Prav zaradi podnebnih sprememb se bodo namreč morali preseliti prebivalci odročne vasi ob obali severozahodne Aljaske. Vas, ki leži na pregradnem otoku, bo morje po pričakovanjih v prihodnjem desetletju zalilo, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA). Prebivalci vasi Kivalina bodo tako postali prvi ameriški podnebni begunci.

- Oglas -

Podnebne spremembe selitve

V vasi Kivalina prebiva 400 prebivalcev, pripadnikov ljudstva Inupiat, ki so se stoletja zanašali na morje in se preživljali z lovom na kite. Pred hudimi jesenskimi in zimskimi nevihtami je njihovo vas vedno ščitil tanek sloj ledu.

A zadnji dve desetletji se je arktični led začel umikati, kar je Kivalino izpostavilo obalni eroziji, še piše STA. Ameriška vlada je v zadnjih letih jeznim prebivalcem Kivaline sicer skušala pomagati, a njene rešitve nikoli niso bile dolgoročne. Na vaški obali so leta 2008 tako denimo postavili zaščitni zid, a ta ni preprečil evakuacije, ki jo je pred dvema letoma povzročila huda nevihta.

Strokovnjaki, katerih ugotovitve je pred časom povzel britanski BBC, napovedujejo, da bo slabih 13 kilometrov dolg pregradni otok, na katerem stoji Kivalina, morje do leta 2025 povsem zalilo.

- Oglas -

Podobna težava pesti tudi več drugih aljaških vasi, v prihodnjih desetletjih pa se bodo morala z njo soočiti tudi druga mesta ob ameriški obali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×