Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljePodatki kažejo, da Rusija ne govori resnice o uničujočih požarih

Podatki kažejo, da Rusija ne govori resnice o uničujočih požarih

MORDA VAS ZANIMA

Analiza, ki jo je izvedel Greenpeace, razkriva, da je v Rusiji v letošnjem letu zgorelo 3,5 milijonov gozdnih površin, medtem ko vladna statistika govori o samo 669 000 hektarjih. O gozdnih požarih, ki besnijo po Rusiji, se očitno poroča premalo, vsaj po analizi satelitskih podatkov sodeč.

- Oglas -

Gozdni požari v Rusiji

Porastu uničujočih požarov botrujejo podnebne spremembe z globalnim segrevanjem na čelu, v Rusiji pa o njih premalo poročajo, ugotavlja ruski Greenpeace. Nedavni požari v Kanadi v okolici Fort McMurraya so uničili več kot 580 000 hektarov gozda, v Rusiji, kjer je nekaj največjih gozdov na svetu, pa je od začetka letošnjega leta zgorelo že 3,5 milijona hektarjev.

Greenpeace opozarja, da se utegne ponoviti katastrofa, kakršna je bila v Rusiji že leta 2010 in 2012, temu poleg globalnega segrevanja namreč botruje tudi pomanjkanje gasilskih sredstev. Vendar se uradna statistika s temi ugotovitvami ne ujema. Vodja zvezne agencije za gozdarstvo je prejšnji teden povedal, da je doslej gozdni požar uničil le 669 000 hektarjev, kar je več kot lansko leto, ni pa zaskrbljujoče.

Pri Greenpeaceu dodajajo, da pri analizi satelitskih podatkov lahko pride do približno 20 % odstopanj zaradi oblakov in dima, vendar se številke tudi ob upoštevanju te možnosti z uradnimi podatki, ki jih s svetom deli vlada, nikakor ne ujemajo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×