Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Ekologija & okoljePodatki kažejo, da Rusija ne govori resnice o uničujočih požarih

Podatki kažejo, da Rusija ne govori resnice o uničujočih požarih

MORDA VAS ZANIMA

Analiza, ki jo je izvedel Greenpeace, razkriva, da je v Rusiji v letošnjem letu zgorelo 3,5 milijonov gozdnih površin, medtem ko vladna statistika govori o samo 669 000 hektarjih. O gozdnih požarih, ki besnijo po Rusiji, se očitno poroča premalo, vsaj po analizi satelitskih podatkov sodeč.

- Oglas -

Gozdni požari v Rusiji

Porastu uničujočih požarov botrujejo podnebne spremembe z globalnim segrevanjem na čelu, v Rusiji pa o njih premalo poročajo, ugotavlja ruski Greenpeace. Nedavni požari v Kanadi v okolici Fort McMurraya so uničili več kot 580 000 hektarov gozda, v Rusiji, kjer je nekaj največjih gozdov na svetu, pa je od začetka letošnjega leta zgorelo že 3,5 milijona hektarjev.

Greenpeace opozarja, da se utegne ponoviti katastrofa, kakršna je bila v Rusiji že leta 2010 in 2012, temu poleg globalnega segrevanja namreč botruje tudi pomanjkanje gasilskih sredstev. Vendar se uradna statistika s temi ugotovitvami ne ujema. Vodja zvezne agencije za gozdarstvo je prejšnji teden povedal, da je doslej gozdni požar uničil le 669 000 hektarjev, kar je več kot lansko leto, ni pa zaskrbljujoče.

Pri Greenpeaceu dodajajo, da pri analizi satelitskih podatkov lahko pride do približno 20 % odstopanj zaradi oblakov in dima, vendar se številke tudi ob upoštevanju te možnosti z uradnimi podatki, ki jih s svetom deli vlada, nikakor ne ujemajo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×