Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
RubrikeZanimivostiPlanckov teleskop posnel našo galaksijo

Planckov teleskop posnel našo galaksijo

MORDA VAS ZANIMA

Pred nedavnim je bila objavlena prva fotografija galaksije, kot ga je posnel Planckov teleskop.
Omenjeni satelit stane 600 milijonov evrov, v vesolje pa so ga izstrelili lani in sicer preko Evropske vesoljske agencije. Na misijo so ga poslali več kot 1.600.000 kilometrov globoko v vesolje, da bi posnel sam nastanek vesolja.

- Oglas -

Septembra prejšnje leto je teleskop začelpošiljati prve posnetke, ki so pokazali tako rekoč trakove starodavne svetlobe, sedaj pa je teleskop razkril še celotno sliko Rimske oziroma Mlečne ceste. Na posnetku dominira osrčje galaksije, svetla horizontala črta je dejansko osrednji disk galaksije na katerem se nahajamo. Vidni pa so tudi veliki izpusti hladnega prahu, ki se nahajajo več tisoč svetlobnih let nad galaktično ploščadjo.

Na fotografiji je tako vidna celotna struktura naše galaksije, plinov in prahu, kar znanstvenikom pove veliko o tem kaj se dogaja tudi v bližini Sonca, prav tako pa bodo sedaj znanstveniki lažje razumeli kako se galaksije formirajo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×