Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaUsmerjene LED luči

Usmerjene LED luči

MORDA VAS ZANIMA

Tako kot navadne žarnice, lahko tudi LED žarnica sveti v vse smeri. Podjetje Illumitex pa je začelo razvijati LED žarnice, ki lahko svetlobo usmerijo v določeno smer.
Takšna žarnica bo vsebovala skupek šestnajstih LED diod, ki bodo porazdeljene v obliki kvadrata, kar bo na koncu omogočilo kvadraten vzorec. Seveda bo namen takšne žarnice dokaj širok, saj bo lahko osvetljevala signalizacijo, delovno površino in mnogo ostalih stvari, ki jih sedaj navadna LED žarnica ni zmogla.

- Oglas -

Res je da bo takšeno svetilo ustvarilo le 500 lumnov (60W navadna žarnica jih ustvari 900), vendar pa je svetloba, ki jo bo takšna žarnica ustvarila primerljiva oziroma še boljša od tiste, ki jo ustvari navadna žarnica. Omenjena LED žarnica bo lahko ustvarila snop svetlobe, katerega se bo dalo usmeriti v točno določeno mesto, namesto da bi to svetlobo razpršila po prostoru, kot to naredi navadna žarnica. Paket diod pa bo poleg naštetega pri vsem tem porabil le 6.5W energije kar je vsekakor dobra novica.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×