Lepota & KozmetikaPiling s sladkorjem za roke

Piling s sladkorjem za roke

MORDA VAS ZANIMA

Osvežite roke s pilingom iz sladkorja in meda ter nato namažite s kremo. Celice kože se neprestano obnavljajo. Njihova življenjska doba je 28 dni, nato celica odmre in jo nadomesti druga. S pilingom mehansko odstranimo odmrle celice kože in novim omogočimo, da lažje zadihajo. Koža se prekrvavi in je po pilingu lepša, bolj sijoča in napeta.

- Oglas -

Piling za roke

Preprosto mešanico pripravite že samo iz sladkorja in meda, lahko pa dodate tudi oljčno olje. Vsebino vtrite v kožo in roke masirajte.

Kristali sladkorja bodo kožo mehansko očistili odmrlih celic in jo osvežili, naravna glikolna kislina pa jo bo navlažila in jo varovala pred strupi (deluje antibakterijsko). Delci sladkorja odstranjujejo odmrle celice, glikolna kislina pa odstopanje teh celic še pospešuje.

Da je med koristen za kožo, verjetno ni treba posebej omenjati, saj ga vsebujejo številni kozmetični izdelki, ki tudi zelo lepo dišijo. Kožo bo zaščitil pred bakterijami in ji vrnil mehkobo.

- Oglas -

Že antične civilizacije so cenile njegovo zdravilno, vlažilno in mehčalno moč, Japonke pa ga obožujejo zaradi njegovih belilnih lastnosti. Je do okolja prijazen in v osnovi brez pesticidov.

Piling bo koži nudil hranljivo nego, ki je za zimsko obdobje še posebej priporočljiva.

Sladkor lahko zmešate tudi s kremo

Kožo po pilingu namažite s kremo za roke, ki jo uporabljate sicer. Postopek lahko poenostavite tudi tako, da sladkor zmešate neposredno s kremo, roke nekaj časa masirate in sperete pod toplo vodo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×