DomovZdravi ReceptiPečeni jajčevci, polnjeni z bulgurjem

Pečeni jajčevci, polnjeni z bulgurjem

- Oglas -

Pečeni jajčevci, polnjeni z bulgurjem, rozinami, tofujem in začimbami, so nasitna in aromatična jed, ki združuje mediteranske in orientalske okuse. Popolna izbira za zdrav, a razkošen rastlinski obrok.

Sestavine (4 porcije):

  • 4 jajčevci
  • olivno olje
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 150 g bulgurja
  • 450 ml zelenjavne jušne osnove
  • pest rozin
  • 150 g dimljenega tofuja (ali rastlinske šunke)
  • sol
  • poper
  • čili
  • pest pinjol
  • 1 sojin jogurt
  • sok 1 limone
  • svež koriander za dekoracijo

Priprava:

  1. Jajčevce narežite na polovice in jih premažite z oljem, nato pa jih položite na pekač, in sicer tako, da se ravna, naoljena površina dotika pekača. Pecite približno 40 minut pri temperaturi 200 °C. Nato izdolbite meso in ga prihranite za pozneje.
  2. Olupite in nasekljajte čebulo ter jo popražite v večji ponvi. Dodajte strt česen, bulgur in jušno osnovo, nato pa še predhodno namočene in oprane rozine ter na koščke narezan tofu. Kuhajte približno 10 minut. Mešanico začinite s soljo, poprom in čilijem ter vmešajte meso jajčevcev. Z dobljeno maso napolnite izdolbene polovice jajčevcev, ki jih nato na kratko popecite v pečici.
  3. Popražite pinjole (brez maščobe) in jih potresite po jajčevcih.
  4. Jogurtu dodajte limonin sok, sol in poper ter mešanico prelijte po jajčevcih, preden jih postrežete. Kot dekoracijo uporabite koriandrove liste.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI