0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaOsvežitev stanovanja po ločitvi je lahko izjemno blagodejna

Osvežitev stanovanja po ločitvi je lahko izjemno blagodejna

MORDA VAS ZANIMA

Začeti znova je vse prej kot preprosto, posebno če je zveza trajala zelo dolgo. Prebolevanje ločitve oziroma razhoda je pogosto dolgotrajen proces, ki je zelo podoben žalovanju. Za to, da predelate, kar se je zgodilo, in v sebi najdete moč za nadaljevanje, boste najverjetneje potrebovali čas. Preprosta osvežitev stanovanja seveda ne more odpraviti žalosti, jeze in drugih čustev, ki vas morda preplavljajo, toda ta navidezno precej banalna sprememba je lahko kljub temu zelo blagodejna. Osvežitev doma lahko vsaj nekoliko olajša prebolevanje razmerja, zato si je vsekakor smiselno vzeti čas in zbrati moč zanjo …

- Oglas -

Znebite se predmetov, ki vas spominjajo na bivšega partnerja

Prvi korak je očiten: znebite se vsega, kar je povezano z vašim bivšim partnerjem, predvsem pa tistih predmetov, ki v vas vzbujajo zelo intenzivna negativna čustva. Klišeji so včasih klišeji z razlogom. Ta nasvet ste zagotovo že slišali, vendar je to zato, ker gre za metodo, ki je resnično učinkovita. Če boste vseskozi obdani s predmeti, ki vas spominjajo na propadlo razmerje, bodo tudi vaše misli večino časa usmerjene v preteklost, posledično pa bo proces prebolevanja precej dolgotrajnejši, predvsem pa bistveno bolj boleč. Če (še) niste pripravljeni na to, da zavržete določene predmete, jih umaknite nekam, kjer jih ne boste mogli videti.

Zapolnite prostor, ki se je sprostil

Po razhodu se je v vašem stanovanju najverjetneje sprostilo precej prostora – tako zaradi stvari, ki jih je s sabo odnesel vaš nekdanji partner, kot zaradi predmetov, ki ste se jih znebili sami. Tudi prazne police in predali so lahko seveda zelo neprijeten opomnik na razhod, zato je smiselno, da zapolnite izpraznjen prostor. To vam bo pomagalo, da na razhod pogledate malce bolj pozitivno: zdaj boste imeli končno dovolj prostora za pregledno shranjevanje oblačil in za predmete, povezane z vašimi hobiji!

Privoščite si novo posteljnino

Spalnica je prostor, ki lahko po razhodu sproža posebno neprijetne občutke. Če večja prenova spalnice trenutno ni izvedljiva, vam svetujemo, da se znebite vsaj posteljnine, ki ste jo delili z bivšim partnerjem, in investirate v novo, kakovostno posteljno, zaradi katere boste zvečer z veseljem zlezli v posteljo. Ta navidezno preprosta sprememba lahko zelo pozitivno vpliva na vaše duševno zdravje.

- Oglas -

Poskrbite za energetsko čiščenje prostorov s pomočjo žajbljevega kadila

Tudi če ne spadate med tiste, ki verjamejo v energetsko čiščenje prostorov, je prižiganje žajbljevega kadila zelo koristno za lažje prebolevanje razhoda. Sam ritual je lahko namreč izjemno pomirjajoč. To poskrbi za občutek, da obračate nov list, ki ga lahko popišete z nečim bistveno lepšim. Ne podcenjujte torej moči tovrstnih ritualov.

Obdarite se s svežim cvetjem

Naj vaše stanovanje odseva zavest, da vaša sreča ni odvisna od drugih. Zakaj bi čakali, da vam kdo drug prinese cvetje, če lahko z njim obdarite sami sebe! Naj vaš tedenski nakup hrane odslej vključuje tudi nakup svežega šopka cvetlic, s katerim polepšajte kuhinjo ali dnevno sobo. Ob pogledu na pisan šopek vas bo zagotovo preplavila pozitivna energija, pa čeprav »samo« za trenutek.

Obdajte se s knjigami

V stanovanju, polnem knjig, ste težko osamljeni. V knjigah lahko najdete tolažbo in motivacijo za nove začetke. Tako gre za zelo dragocene spremljevalke v obdobju prebolevanja ločitve ali razhoda. Privoščite si nov knjižni regal oziroma police in uredite svojo zbirko. Police polepšajte z zelenimi rastlinami, lučkami in drugimi dekorativnimi dodatki ter poskrbite, da boste imeli v kriznih trenutkih vedno pri roki primerne knjige za preusmeritev pozornosti.

.

NAJNOVEJŠE