Dom & energijaOsvetlite sobo za ves mesec z uporabo krompirja!

Osvetlite sobo za ves mesec z uporabo krompirja!

MORDA VAS ZANIMA

V najnovejši raziskavi so odkrili, da krompir, ki je bil kuhan 8 minut ustvarja 10-krat več energije, kot standardna baterija.

- Oglas -

Haim Rabinovitch, profesor znanosti in kmetijstva, je ustvaril eksperiment z rezinami krompirja, ki jih je umestil med katodo bakra in cinkovo anodo, in jihnato povezal z žico. Odkril je, da lahko ta metoda napaj LED luči tudi do 40 dni.

krompir žarnica

To odkritje je zelo pomembno ne le v znanstvenem svetu, ampak tudi v nerazvitih delih sveta, ki jim ponuja možnosti in priložnosti za razvoj.

Zakaj krompir, in ne kakšne druge zelenjave?

Zaradi dveh razlogov – krompir zraste (skoraj) kjer koli na svetu, celo v tropskih in subtropskih podnebjih, zato ga lahko v izobilju najdemo povsod.

- Oglas -

V tem konkretnem primeru je krompir vir energije, ki deluje kot povezava ali most med kovinami, zaradi česar elektroni tečejo skozi žico, s čimer zagotavlja električno energijo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×