Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaZamrznjeno sadje: da ali ne?

Zamrznjeno sadje: da ali ne?

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav se mnogi ob misli na zmrznjeno sadje zdrznejo, pa je stvar vsekakor vredna premisleka. Jasno je, da je v svežem sadju ekološke pridelave ohranjenih nekoliko več hranil, vendar je bistveno vprašanje, ali je sadje, ki ga kupimo v trgovinah, res tako sveže?

Sadje mnogokrat dozori šele na dolgi poti od proizvajalca do kupca

- Oglas -

Pri lokalnem sadju navadno ni pomislekov, vedeti pa moramo, da je pot od države proizvodnje do trgovskih polic včasih zelo dolga, v primeru nekaterih jabolk tudi več mesecev. Sadje seveda oberejo še nezrelo, zori torej na poti. Takšno sadje včasih ne razvije niti polnega okusa, kaj šele, da bi bilo tako bogato z vitamini in minerali kot tisto, ki je obrano takrat, ko je že zrelo.

Zamrznjeno sadje

V hladilniku se hranila izgubljajo hitreje kot v zamrzovalniku

Sadje in zelenjava, ki sta obrana na vrhuncu zrelosti in nato takoj zamrznjena, ohranita polni okus, poleg tega imata v takem primeru tudi največ hranil. Zamrzovanje nam v takem primeru pomaga ohraniti skoraj vse vitamine in minerale. Znanstveniki so ugotovili, da ima sadje, ki je zamrznjeno takoj po obiranju več hranil kot sadje, ki je bilo po obiranju 3 dni shranjeno v hladilniku.

Prezgodaj pobrano sadje ima manj hranil

Prezgodaj pobrano sadje, ki potem dozori šele na dolgi poti od proizvajalca do potrošnika, ima precej manjši spekter hranil. Čeprav se kivi, ki je zorel v kleti, na prvi pogled zdi enak kot tisti, ki je dozorel na drevesu, pa je med njima v bogastvu hranil, pa tudi v okusu precejšnja razlika. Ne imejte torej zadržkov pri nakupu zmrznjenega sadja, brez slabe vesti dajte v skrinjo tudi sadje, ki ga kupite od lokalnega pridelovalca ali celo pridelate sami.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×