0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiOprah in Dwayne Johnson doživela hladen tuš, ko sta zaprosila za donacije

Oprah in Dwayne Johnson doživela hladen tuš, ko sta zaprosila za donacije

MORDA VAS ZANIMA

Naravne nesreče so uničujoče, saj imajo lahko posledice, ki prizadenejo na stotine ljudi. Tako je bilo tudi s požari na največjemu otoku Havajev, otoku Maui.

- Oglas -

V nedavnih požarih na otoku Maui na Havajih je umrlo več kot 100 ljudi. Na tisoče je zaradi škode izgubilo svoje domove, na mnogih območjih in ljudeh pa je nesreča pustila brazgotine, tako fizične kot čustvene.

Da bi priškočila na pomoč, sta igralec Dwayne Johnson, bolj znan kot The Rock, in najbolj znana voditeljica pogovrnih oddaj, Oprah Winfrey, na omrežju TikTok objavila video s pozivom, naj ljudje pomagajo. Želela sta naznaniti akcijo, v kateri bi zbrani denar prejeli neposredno ljudje, ki so jih prizadeli gozdni požari.

Ustvarjen je bil sklad, poimenovan “Ljudski sklad Mauija”, ki se je morda rodil kot dobra ideja z željo po pomoči, vendar Dwayne Johnson in Oprah zaradi svojih prizadevanj zdaj doživljata izredno negativen odziv.

- Oglas -

Vse se je začelo z videoposnetkom, ki ga je Johnson delil na družbenih omrežjih, v katerem se pogovarja z Winfreyjevo in pojasnjuje, kako ju je navdihnila Dolly Parton, ki je darovala denar svoji skupnosti.

Napis se glasi: “Kot sva oba z @Oprahand videla iz prve roke, so bili gozdni požari uničujoči in tukaj sva, da s 100-odstotnim jamstvom zagotoviva, da bodo vaše donacije šle neposredno v roke prebivalcev Lahaine.”

“Vsak odrasel prebivalec, ki živi na prizadetem območju in je bil razseljen zaradi požarov v Lahaini in Kuli, je upravičen do prejemanja 1200 dolarjev na mesec za pomoč v tem obdobju okrevanja.”

“Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite na spletni strani”

- Oglas -

“Počaščena sva, da lahko začnemo to kampanjo z 10 milijoni dolarjev in vas prosiva za pomoč pri donacijah tistim, ki so izgubili svoje domove. Že vnaprej se vam zahvaljujeva za vaš prispevek. Kliknite spodnjo povezavo, če želite izvedeti več in donirati.”

To naj bi sicer bilo občudovanja vredno dejanje s strani obeh zvezdnikov, vendar pa ljudje, ki so posnetek pogledali, niso delili tega mnenja. Navsezadnje je premoženje zvezdnika The Rocka vredno okrog 800 milijonov dolarjev, Winfreyjeva pa si je s svojimi projekti v vseh letih nabrala kar 3,5 milijarde dolarjev premoženja.

Eden od komentatorjev vide je povzel: “Torej dva MEGA bogataša prosita revne in delavske družine za dobrodelno pomoč, namesto da bi uporabila svojo platformo, da bi osramotila vlado, da bi ukrepala? Pomilovanja vredno.”

Še eden izmed komentator je zapisal, da ne verjame nobeni besedi, ki sta jo izrekla, in če bi jima bilo mar za Maui, ljudi ne bi prosili za denar, temveč bi takoj pomagala s svojim denarjem.

Morda najbolj smešen komentar, čeprav nekoliko žalosten, je bil: “Bi, ampak sem brez denarja … Ampak vidva imata to!”

Zanimivo bo videti, kako se bo zadeva razpletla.

.

NAJNOVEJŠE