Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.
RubrikeZanimivostiOkroglo sonce

Okroglo sonce

MORDA VAS ZANIMA

Kaže, da je Sonce pravzaprav veliko bolj okroglo, kot so strokovnjaki do sedaj mislili. Glede na to, da je pravzaprav zvezda, so strokovnjaki domnevali in verjeli, da je sonce rahlo eliptične, a nesimetrične oblike.

- Oglas -

Sonce

Sprva so bili prepričani, da zaradi te oblike ne moremo doumeti njegove rotacije in številnih drugih lastnosti. Hkrati pa so s tem, da je veliko bolj okroglo, kot so menili, spoznali, da je včasih ta velikanska zvezda tudi bolj sploščena, kar pomeni, da je včasih širša na sredini kot na svojih polih. Skozi enajstletni sončni cikel se Sonce pogosto spreminja in tudi število peg in pikic na njegovi površini se tako spreminja. Tudi v času, ko je sonce sploščeno, pa je veliko bolj okroglo, kot so prej domnevali. V nadaljevanju nameravajo še bolj natančno izmeriti njegovo obliko, za kar računajo, da bo razkrilo več o njegovih premikih in s tem tudi o obnašanju in razlogih zanj ter tako pomagalo razumeti, kako bo vplivalo na Zemljo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×