Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaOkrina voda – pomaga pri težavah z ledvicami, diabetesu in holesterolu

Okrina voda – pomaga pri težavah z ledvicami, diabetesu in holesterolu

MORDA VAS ZANIMA

Okra je zelena cvetoča rastlina, ki se uveljavlja tudi na naših vrtovih. Okra spada v isto družino rastlin kot hibiskus in bombaž, sicer pa je tropska rastlina iz območja severovzhodne Afrike, v uporabi pa je že skoraj po celem svetu, saj uspeva v različnih podnebnih razmerah. Okro uporabljajo tako v kulinariki kot tudi v zdravilne namene, uporabljajo pa se predvsem njeni plodovi.

- Oglas -

okra voda

V plodu okre se najdemo vitamina C, magnezij, beljakovine, ogljikove hidrate in vlaknine, skratka veliko za naše telo pomembnih vitaminov in mineralov, ki podpirajo tudi delovanje imunskega sistema in ga krepijo. Prav tako pomaga zniževati holesterol, uravnava diabetes, prepoveduje različne težave z ledvicami in znižuje glukozo, zato jo nekateri predlagajo, ko je potrebno uravnavanje krvnega sladkorja v primerih tipa 1, tipa 2 in sladkorno boleznijo v nosečnosti. Medicinske raziskave o učinkih okre pri sladkorni bolezni so sicer še v začetni fazi, obstaja pa nekaj študij s pozitivnimi rezultati. Ena iz med takih prihaja iz Turčije, kjer so dokazali, da ima dolgoročna uporaba praženih semen bamije  pozitivne učinke na zdravljenje sladkorne bolezni.

Recept za pripravo okrine vode

Za pripravo okrine vode potrebujemo sveže nabrane plodove okre, ki jim odrežemo zgornji in spodnji del. Vsak plod nato narežite na 2 do 3 kose, ki ji damo v kozarec vode, kjer jih pustimo namočene čez noč. Ko se boste zjutraj zbudili, vas bo čakala sveža in zdrava okrina voda.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×