Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Zdravje & prehranaOkrina voda – pomaga pri težavah z ledvicami, diabetesu in holesterolu

Okrina voda – pomaga pri težavah z ledvicami, diabetesu in holesterolu

MORDA VAS ZANIMA

Okra je zelena cvetoča rastlina, ki se uveljavlja tudi na naših vrtovih. Okra spada v isto družino rastlin kot hibiskus in bombaž, sicer pa je tropska rastlina iz območja severovzhodne Afrike, v uporabi pa je že skoraj po celem svetu, saj uspeva v različnih podnebnih razmerah. Okro uporabljajo tako v kulinariki kot tudi v zdravilne namene, uporabljajo pa se predvsem njeni plodovi.

- Oglas -

okra voda

V plodu okre se najdemo vitamina C, magnezij, beljakovine, ogljikove hidrate in vlaknine, skratka veliko za naše telo pomembnih vitaminov in mineralov, ki podpirajo tudi delovanje imunskega sistema in ga krepijo. Prav tako pomaga zniževati holesterol, uravnava diabetes, prepoveduje različne težave z ledvicami in znižuje glukozo, zato jo nekateri predlagajo, ko je potrebno uravnavanje krvnega sladkorja v primerih tipa 1, tipa 2 in sladkorno boleznijo v nosečnosti. Medicinske raziskave o učinkih okre pri sladkorni bolezni so sicer še v začetni fazi, obstaja pa nekaj študij s pozitivnimi rezultati. Ena iz med takih prihaja iz Turčije, kjer so dokazali, da ima dolgoročna uporaba praženih semen bamije  pozitivne učinke na zdravljenje sladkorne bolezni.

Recept za pripravo okrine vode

Za pripravo okrine vode potrebujemo sveže nabrane plodove okre, ki jim odrežemo zgornji in spodnji del. Vsak plod nato narežite na 2 do 3 kose, ki ji damo v kozarec vode, kjer jih pustimo namočene čez noč. Ko se boste zjutraj zbudili, vas bo čakala sveža in zdrava okrina voda.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×