0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOkrina voda – pomaga pri težavah z ledvicami, diabetesu in holesterolu

Okrina voda – pomaga pri težavah z ledvicami, diabetesu in holesterolu

MORDA VAS ZANIMA

Okra je zelena cvetoča rastlina, ki se uveljavlja tudi na naših vrtovih. Okra spada v isto družino rastlin kot hibiskus in bombaž, sicer pa je tropska rastlina iz območja severovzhodne Afrike, v uporabi pa je že skoraj po celem svetu, saj uspeva v različnih podnebnih razmerah. Okro uporabljajo tako v kulinariki kot tudi v zdravilne namene, uporabljajo pa se predvsem njeni plodovi.

- Oglas -

okra voda

V plodu okre se najdemo vitamina C, magnezij, beljakovine, ogljikove hidrate in vlaknine, skratka veliko za naše telo pomembnih vitaminov in mineralov, ki podpirajo tudi delovanje imunskega sistema in ga krepijo. Prav tako pomaga zniževati holesterol, uravnava diabetes, prepoveduje različne težave z ledvicami in znižuje glukozo, zato jo nekateri predlagajo, ko je potrebno uravnavanje krvnega sladkorja v primerih tipa 1, tipa 2 in sladkorno boleznijo v nosečnosti. Medicinske raziskave o učinkih okre pri sladkorni bolezni so sicer še v začetni fazi, obstaja pa nekaj študij s pozitivnimi rezultati. Ena iz med takih prihaja iz Turčije, kjer so dokazali, da ima dolgoročna uporaba praženih semen bamije  pozitivne učinke na zdravljenje sladkorne bolezni.

Recept za pripravo okrine vode

Za pripravo okrine vode potrebujemo sveže nabrane plodove okre, ki jim odrežemo zgornji in spodnji del. Vsak plod nato narežite na 2 do 3 kose, ki ji damo v kozarec vode, kjer jih pustimo namočene čez noč. Ko se boste zjutraj zbudili, vas bo čakala sveža in zdrava okrina voda.

.

NAJNOVEJŠE