0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana10-letnica doseže velik napredek pri "neozdravljivi" avtoimuni bolezni z nekaj preprostimi spremembami...

10-letnica doseže velik napredek pri “neozdravljivi” avtoimuni bolezni z nekaj preprostimi spremembami v prehrani

MORDA VAS ZANIMA

Ko je dr. Mark Hyman prvič sprejel Isabel, staro 10 let, v svojo ordinacijo, je imela hud primer avtoimune bolezni, ki je klasificirana kot mešana bolezen vezivnega tkiva. Diagnoza je vključevala revmatoidni artritis, sistemski lupus eritematozus in druge podobne bolezni z zelo izčrpavajočimi stranskimi učinki, ki lahko drastično zmanjšajo kakovost življenja posameznika. Bolezen se šteje med neozdravljive bolezni.

- Oglas -

Isabel

Kot lahko vidite na sliki zgoraj, je bolezen vplivala na njeno celotno telo: od ožilja, belih in rdečih krvnih celic, jeter in mišic. Njena koža je bila vneta in obraz so prekrivale otekline. Isabel je prišla k zdravniku na steroidih, aspirinu in blokatorjih kisline, bila je”kronično utrujena in nesrečna,” piše v poročilu zdravnika, ki ga je objavil Huffington Post.

Podobno kot v primeru zdravljenja lupusa pop pevke Selene Gomez, so Isabel priporočili dnevno jemanje zdravila za kemoterapijo, ki zavira aktivnosti imunskega sistema. Ker nobena metoda zdravljenja ni bila uspešna, so ji nekdanji zdravniki želeli predpisati zdravljenje s TNF alfa zaviralci imunskega sistema, ki zmanšjo nekatere simptome, vendar na drugi strani predstavljajo veliko tveganje za nastanek raka in smrti zaradi okužb.

- Oglas -

Izbrali so alternativo

Ker se starši niso mogli sprijazniti z njeno usodo, so se obrnili tudi na dr. Hymana in manj kot leto kasneje od prvega obiska je bila deklica brez simptomov, njeni krvni testi pa so bili normalni, prav tako pa ni jemala nobenih zdravil več.

Dr. Hyman je uporabil preprosto metodo, ki še vedno ostaja neuporabljena in neprakticirana pri večini zdravnikov in učnem načrtu zdravstvenih šol. Namesto prikrivanja simptomov z raznimi zdravili, je dr. Hyman našel vzrok njenega stanja – vnetje v telesu.

Isabel je morala prilagoditi svojo prehrano – izključiti gluten, mleko in mlečne izdelke ter sladkor, prav tako pa je nekaj časa jemala nekaj dodatkov, ki čistijo telo in pomagajo, da se pozdravi (multivitamini, vitamin D, B12 in folata, ribje olje, svetlinovo olje, …).

Izboljšanje že po nekaj tednih

Zelo kmalu je bila spet “popolnoma zdrava” piše na zdravnik na svojem blogu, kjer je zgodbo delil s svojimi bralci.

- Oglas -

“Spet lahko jaham svojega konja, in sem brez vseh teh neumnih zdravil, in … se počutim super!” Je Isabel povedala v videu, ki so ga njeni starši objavili na YouTube-u:

“Naravno” zdravljenje avtoimunih bolezni

Dr. Hyman navaja nekaj korakov, ki si nam lahko v pomoč pri zdravljenju avtoimunih bolezni. Najprej je potrebno najti skrite nepravilnosti v telesu, ki jih je potrebno pravilno obravnavati: vnetja, virusi, bakterije, ali lymsko boreliozo.

Zelo pomembno je, da preverimo možnost kakršne koli alergije; alergija na gluten in mlečne izdelke sta dve najpogostejši. Potem mora oseba na testiranje težkih kovin, zlasti za živo srebro. Živo srebro lahko vstopi v telo z raznimi cepivi, ribami, amalgamskimi zalivkami …

Bistveno je tudi, da poskrbimo za zdravo črevesje, in se prepričamo, da celoten prebavni sistem deluje pravilno. Kakovostni probiotiki so zelo koristni in so pogosto potrebni, tako kot nekateri vitamini za pomoč pri obnovi imunskega sistema. In nenazadnje, ne smemo zanemariti tudi za naše mentalno zdravje in umirjen življenjski slog, zmanjšati raven stresa s pomočjo joge, meditacije, hobijev, ki nam pomagajo, da se sprostimo in nekoliko “odklopimo” od vsakdanjih skrbi.

Ta članek je zgolj informativne narave in ne predstavlja zdravniške pomoči. Pri resnejših težavah se posvetujte z zdravnikom in/ali naturopatom, ki tovrstne metode izvaja.

.

NAJNOVEJŠE