- Oglas -
Tudi iz ohrovta lahko pripravimo odlične polpete, ki jih postrežemo s kakšno dobro omako ali pa kar z zelenjavo.
SESTAVINE
- 1 manjša glava ohrovta
- 150 g dimljenega tofuja ali rastlinske šunke
- 2 kuhana krompirja
- 1 žlica lanenih semen ali semen chie
- 1 srednje velika čebula
- 1 žlica olja
- mleti poper
- sol
- olje za peko
- 150 g moke
- 150 g drobtin
- cca 100 ml ovsenega mleka
PRIPRAVA
- Ohrovt očistite in ločite na posamezne liste, ki jih v slani vodi skuhajte do polovice. Nato jih odcedite in pustite, da se ohladijo.
- Dimljen tofu/rastlinsko šunko narežite na majhne koščke, ki jih skupaj z nasekljano čebulo popražite na olju.
- Ohlajene ohrovtove liste rahlo ožemite, nato pa jih nasekljajte in jih stresite v skledo. Dodajte tofu/rastlinsko šunko s čebulo, olupljen in na drobno nariban krompir ter semena, ki ste jih pred tem za krajši čas namočili v malce vode, da se je ustvarila sluz. Solite, poprajte in dobro premešajte.
- Iz mase oblikujte polpete. Zmešajte moko in ovseno mleko, da dobite gosto maso, podobno tisti, namenjeni pripravi palačink. Polpete najprej pomočite v to maso, nato pa jih povaljajte še v drobtinah.
- V ponvi segrejte olje, na katerem popecite polpete z obeh strani, da postanejo zlato rjave barve. Prestavite jih na papirnato brisačo in počakajte, da papir vpije maščobo. Poplete nato postrezite s pire krompirjem in paradižnikovo solato.
- oglas -