- Oglas -
Tudi iz ohrovta lahko pripravimo odliฤne polpete, ki jih postreลพemo s kakลกno dobro omako ali pa kar z zelenjavo.
SESTAVINE
- 1 manjลกa glava ohrovta
- 150 g dimljenega tofuja ali rastlinske ลกunke
- 2 kuhana krompirja
- 1 ลพlica lanenih semen ali semen chie
- 1 srednje velika ฤebula
- 1 ลพlica olja
- mleti poper
- sol
- olje za peko
- 150 g moke
- 150 g drobtin
- cca 100 ml ovsenega mleka
PRIPRAVA
- Ohrovt oฤistite in loฤite na posamezne liste, ki jih v slani vodi skuhajte do polovice. Nato jih odcedite in pustite, da se ohladijo.
- Dimljen tofu/rastlinsko ลกunko nareลพite na majhne koลกฤke, ki jih skupaj z nasekljano ฤebulo popraลพite na olju.
- Ohlajene ohrovtove liste rahlo oลพemite, nato pa jih nasekljajte in jih stresite v skledo. Dodajte tofu/rastlinsko ลกunko s ฤebulo, olupljen in na drobno nariban krompir ter semena, ki ste jih pred tem za krajลกi ฤas namoฤili v malce vode, da se je ustvarila sluz. Solite, poprajte in dobro premeลกajte.
- Iz mase oblikujte polpete. Zmeลกajte moko in ovseno mleko, da dobite gosto maso, podobno tisti, namenjeni pripravi palaฤink. Polpete najprej pomoฤite v to maso, nato pa jih povaljajte ลกe v drobtinah.
- V ponvi segrejte olje, na katerem popecite polpete z obeh strani, da postanejo zlato rjave barve. Prestavite jih na papirnato brisaฤo in poฤakajte, da papir vpije maลกฤobo. Poplete nato postrezite s pire krompirjem in paradiลพnikovo solato.
- oglas -