Ohrovtovi polpeti

- Oglas -

Tudi iz ohrovta lahko pripravimo odliฤne polpete, ki jih postreลพemo s kakลกno dobro omako ali pa kar z zelenjavo.

SESTAVINE

  • 1 manjลกa glava ohrovta
  • 150 g dimljenega tofuja ali rastlinske ลกunke
  • 2 kuhana krompirja
  • 1 ลพlica lanenih semen ali semen chie
  • 1 srednje velika ฤebula
  • 1 ลพlica olja
  • mleti poper
  • sol
  • olje za peko
  • 150 g moke
  • 150 g drobtin
  • cca 100 ml ovsenega mleka

PRIPRAVA

  1. Ohrovt oฤistite in loฤite na posamezne liste, ki jih v slani vodi skuhajte do polovice. Nato jih odcedite in pustite, da se ohladijo.
  2. Dimljen tofu/rastlinsko ลกunko nareลพite na majhne koลกฤke, ki jih skupaj z nasekljano ฤebulo popraลพite na olju.
  3. Ohlajene ohrovtove liste rahlo oลพemite, nato pa jih nasekljajte in jih stresite v skledo. Dodajte tofu/rastlinsko ลกunko s ฤebulo, olupljen in na drobno nariban krompir ter semena, ki ste jih pred tem za krajลกi ฤas namoฤili v malce vode, da se je ustvarila sluz. Solite, poprajte in dobro premeลกajte.
  4. Iz mase oblikujte polpete. Zmeลกajte moko in ovseno mleko, da dobite gosto maso, podobno tisti, namenjeni pripravi palaฤink. Polpete najprej pomoฤite v to maso, nato pa jih povaljajte ลกe v drobtinah.
  5. V ponvi segrejte olje, na katerem popecite polpete z obeh strani, da postanejo zlato rjave barve. Prestavite jih na papirnato brisaฤo in poฤakajte, da papir vpije maลกฤobo. Poplete nato postrezite s pire krompirjem in paradiลพnikovo solato.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI