0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiPrilogeOhrovtovi polpeti

Ohrovtovi polpeti

MORDA VAS ZANIMA

Tudi iz ohrovta lahko pripravimo odlične polpete, ki jih postrežemo s kakšno dobro omako ali pa kar z zelenjavo.

- Oglas -

SESTAVINE

  • 1 manjša glava ohrovta
  • 150 g dimljenega tofuja ali rastlinske šunke
  • 2 kuhana krompirja
  • 1 žlica lanenih semen ali semen chie
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 žlica olja
  • mleti poper
  • sol
  • olje za peko
  • 150 g moke
  • 150 g drobtin
  • cca 100 ml ovsenega mleka

PRIPRAVA

  1. Ohrovt očistite in ločite na posamezne liste, ki jih v slani vodi skuhajte do polovice. Nato jih odcedite in pustite, da se ohladijo.
  2. Dimljen tofu/rastlinsko šunko narežite na majhne koščke, ki jih skupaj z nasekljano čebulo popražite na olju.
  3. Ohlajene ohrovtove liste rahlo ožemite, nato pa jih nasekljajte in jih stresite v skledo. Dodajte tofu/rastlinsko šunko s čebulo, olupljen in na drobno nariban krompir ter semena, ki ste jih pred tem za krajši čas namočili v malce vode, da se je ustvarila sluz. Solite, poprajte in dobro premešajte.
  4. Iz mase oblikujte polpete. Zmešajte moko in ovseno mleko, da dobite gosto maso, podobno tisti, namenjeni pripravi palačink. Polpete najprej pomočite v to maso, nato pa jih povaljajte še v drobtinah.
  5. V ponvi segrejte olje, na katerem popecite polpete z obeh strani, da postanejo zlato rjave barve. Prestavite jih na papirnato brisačo in počakajte, da papir vpije maščobo. Poplete nato postrezite s pire krompirjem in paradižnikovo solato.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI