Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeOgnjeni tornado

Ognjeni tornado

MORDA VAS ZANIMA

Ognjeni tornado je pred nedavnim divjal po brazilskem mestu Aractuba, zaradi več kot tri-mesečne suše, ki je postavila idealne pogoje za ta redek fenomen.
Ognjeni tornado, požar, tornadoOmenjeni fenomen se zgodi, ko močan suh zračni tok pobere ogenj in tako ustvari vertikalni vrtinec. Ogneni tornado, prav tako znan kot ognjeni hudič, ima moč, da izkorenini tudi do 15m visoka drevesa, sam tornado pa je lahko velik od 10 – 50m in širok do nekaj metrov, divjanje takšnega tornada pa traja le nekaj minut.

- Oglas -

V redkih primerih se lahko pojavi tudi večji od 800m in traja več kot 20minut, divjajo pa so s hitrostjo 160 km/h. Večina večjih tornadov se ustvari, ko se ogenj v divjini poveže s toplim vzpenjajočim se tokom zraka. Eden izmed ekstremnejših primerov se je zgodil l. 1923 na Japonskem, med potresom. Ta je ustvaril ognjeni tornado v velikosti mesta, v času svojega pustošenja pa je ubil kar 38.000 ljudi v 15 minutah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×