Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Lepota & kozmetikaOdstranite naglavne uši s pomočjo narave

Odstranite naglavne uši s pomočjo narave

MORDA VAS ZANIMA

Vsak starš šolarjev se lahko zaloti, da izreče tisti zoprni stavek: »O, poglej uško!« Te male zoprne živalce se naselijo na marsikateri otroški glavi, srkajo kri, pikajo in kot nore valijo jajčeca. Otroci pa se praskajo in ne morejo več dobro spati. Kaj zdaj? Po pomoč se lahko zatečemo k aromaterapiji.

- Oglas -

Naglavne uši

Boj z neželenimi insekti

Aromatične in zdravilne rastline nam izredno učinkovito pomagajo odgnati uši, preventivno in kurativno. Ta tema spada v področje »boja z neželenimi insekti«. V reviji Bodi eko smo lahko prebrali že veliko zapisov o naravnih repelentih, ki odganjajo komarje in klope.

Tudi pri ušeh je zgodba podobna: z visoko koncentriranimi mešanicami eteričnih olj jih dejansko lahko na stoodstotno naraven način uženemo v kozji rog. Eden izmed razlogov za izbiro naravnega pristopa je tudi ta, da so se uši na mnogih koncih sveta že adaptirale na kemične insekticide, kar zmanjšuje učinkovitost klasičnih insekticidov in povečuje potrebo po iskanju alternativnih rešitev. Za optimalen uspeh se je treba ušivosti lotiti na več frontah. Zelo zanimiv način spopadanja z ušmi je priprava aromatične oljne obloge …

Kako lahko s pomočjo narave odstranimo naglavne uši si preberite v septembrski reviji Bodi eko >>

- Oglas -

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×