0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOdstranite naglavne uši s pomočjo narave

Odstranite naglavne uši s pomočjo narave

MORDA VAS ZANIMA

Vsak starš šolarjev se lahko zaloti, da izreče tisti zoprni stavek: »O, poglej uško!« Te male zoprne živalce se naselijo na marsikateri otroški glavi, srkajo kri, pikajo in kot nore valijo jajčeca. Otroci pa se praskajo in ne morejo več dobro spati. Kaj zdaj? Po pomoč se lahko zatečemo k aromaterapiji.

- Oglas -

Naglavne uši

Boj z neželenimi insekti

Aromatične in zdravilne rastline nam izredno učinkovito pomagajo odgnati uši, preventivno in kurativno. Ta tema spada v področje »boja z neželenimi insekti«. V reviji Bodi eko smo lahko prebrali že veliko zapisov o naravnih repelentih, ki odganjajo komarje in klope.

Tudi pri ušeh je zgodba podobna: z visoko koncentriranimi mešanicami eteričnih olj jih dejansko lahko na stoodstotno naraven način uženemo v kozji rog. Eden izmed razlogov za izbiro naravnega pristopa je tudi ta, da so se uši na mnogih koncih sveta že adaptirale na kemične insekticide, kar zmanjšuje učinkovitost klasičnih insekticidov in povečuje potrebo po iskanju alternativnih rešitev. Za optimalen uspeh se je treba ušivosti lotiti na več frontah. Zelo zanimiv način spopadanja z ušmi je priprava aromatične oljne obloge …

- Oglas -

Kako lahko s pomočjo narave odstranimo naglavne uši si preberite v septembrski reviji Bodi eko >>

 

.

NAJNOVEJŠE