Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Ekologija & okoljeOdkrili novo vrsto kameleona

Odkrili novo vrsto kameleona

MORDA VAS ZANIMA

Dr. Andrew Marshall je odkril novo vrsto kameleona. Kameleona je odkril slučajno, medtem ko je opazoval opice v gozdovih Magombera.

- Oglas -

Seveda je takoj vzel vzorec, ga testiral ter primerjal z dvema vzorcema kameleonov, ki sta bila vzeta iz istega območja. Novega kameleona so poimenovali Kinyongia magomberae (kameleon Magombera), odkritje pa objavili v afriškem časniku “Journal of Herpetology“.


Odkritje nove vrste živali je danes velik dosežek in biti vpleten v samo odkritje ter poimenovanje nove vrste je po besedah doktorja Marshalla velika čast.

Poleg tega, pa je doktor Marshall tudi direktor “Conservation Science at the Flamingo Land“, ki je tematski park, osredotočen na opazovanje sprememb v Magombera gozdu. Gozd je pomemben vir za tamkajšnje prebivalce, ter doma mnogim divjim živalim. Sam projekt pa skuša poučiti ljudi, kako preživeti v njem na okolju prijazen način. Glavni cilj projekta pa je doseči status zaščitenega območja ter najti alternativne načine, ki ne bi izčrpavali gozda.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×