0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaObraz odseva vaš Jaz

Obraz odseva vaš Jaz

MORDA VAS ZANIMA

Obraz je vaš prijatelj, je vesel, spočit, žalosten, utrujen, … če ga dobro poznate ali če dobro kaže svoja čustva, boste to takoj ugotovili z branjem obraza. Vsi namreč beremo obraze, tega smo se naučili kmalu po rojstvu. Kmalu smo kot otroci že vedeli, kdaj nas starši gledajo lepo in kdaj grdo. Izražanje mimike učijo celo v nekaterih pasjih šolah, ker tudi psi berejo z obraza in tako ugotavljajo, ali so nekaj naredili prav ali ne. Na našem obrazu je zapisana množica informacij o osebnosti, značaju in stanju organizma, o skrbeh, ki nas pestijo in o starosti. Poteze, ki jih izražamo z obrazom, omogočajo drugim vpogled v naš organizem in duševost, z obrazom se bomo morda nekomu celo prikupili ali zamerili.

- Oglas -

Čiščenje obraza

Poleg tega obraz izraža tudi našo naravo. Če se veliko smejemo, bodo gubice vidne na tistih krajih, kjer se pokažejo ob smehu. To se bo kazalo tudi v času, ko ne bomo nasmejani. Drugi ljudje bodo v nas že podzavestno videli veselo osebo. Če smo imeli hudo otroštvo, če imamo v življenju veliko problemov, bodo gube na drugih mestih. In tudi, če se boste smejali, bo nekje na našem obrazu izražen mrki izraz. Nekateri strokovnjaki s področja psihologije in psihiatrije celo trdijo, da se ljudje družimo med seboj na podlagi naših osebnosti, ki se kažejo tudi s takšnimi gubami obraza. Ljudje, ki imajo več problemov in so sicer bolj mrki, se bodo denimo podzavestno večkrat povezali z ljudmi podobnega značaja.

Vaš obraz in skrb zanj sta zelo pomembna, saj z obrazom sporočate na tisoče infromacij. S spočitim, svežim in lepo negovanim obrazom, boste sporočali več pozitivnega in prikrili boste lahko tudi kakšno negativno izkušnjo in neprespano noč. S pravilnim čiščenjem in masažo obraza, bodo gubice manjše, dlje boste mladostnejši, vaš obraz pa bo odseval svežino in dobro počutje.

- Oglas -

Redno čistimo obraz

Obraz perite dvakrat do trikrat na dan. Najbolje, da zjutraj in zvečer, po potrebi pa še enkrat čez dan. Pretirano pranje obraza namreč ruši naravno ravnovesje kože in bi s prepogostim pranjem naredili več slabega kot dobrega. Preden začnete z umivanjem obraza, si dobro operite roke, da ne boste na obraz nanašali bakterij, ki so se vam nabrale na daneh. Za pranje obraza je najboljša mlačna voda, čistila pa naj bodo naravna in neagresivna. Občasno lahko uporabite denimo mešanico vode in jabolčnega kisa. Med čiščenjem obraza ne pozabite na predele ob lasišču, vratu ali nosi. Voda naj bo mlačna, nikakor pa ne preveč mrzla ali pretopla. Najnujnejše je pranje obraza zvečer pred spanjem, da odstranite vse škodljive mikroorganizme z njega. Umazanija, ki bi ostala na obrazu in bi jo pustili celo noč, lahko povzroči razrast kvasovk. Ko obraz umijete, nanesete vašo vlažilno kremo, najbolje je domača krema. Denimo ognjično mazilo.

Masaža obraza

Najbolje bo, če masažo obraza izvajate kar pred ogledalom, takoj po tem, ko ste na obraz nanesli kremo. Redna masaža bo namreč poskrbela za nahranitev celic s kisikom, saj povečuje prekrvavitev. Poleg tega pospešuje izločanje odpadnih snovi iz obraza, zavira nastenek gubic in pomaga pri hitrejši regeneraciji tkiv. Za gube na predelu med očmi s prsti rahlo stisnite kežo med očmi in masirajte navzgor v smeri čela. To ponovite vsaj petnajstkrat. Za gube ob nosnicah kožo ob gubi primite s prsti in z vsako roko potegnite v smeri nosu. Tudi ta gib ponavljajte vsaj petnajstkrat. Za gube na čelu lahko s prsti pravokotno na gubo stisnete kožo in potegnete na vsako stran. Lahko poizkusite tudi s krožnimi gibi in nežno v krogih masirate kožo nad obrvmi in med njimi. Masaža na bo nežna in pazite, da kože ne poškodujete. Masažo si lahko prikrojite tudi po svoje, le da vam je v užitek in da obraz dobro prekrvavite.

.

NAJNOVEJŠE