0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaV najlepšo noč v letu z naravnim videzom

V najlepšo noč v letu z naravnim videzom

MORDA VAS ZANIMA

Ko govorimo o ekološkem in naravi prijaznem načinu življenja, se seveda tudi pri kozmetiki vrtimo v tem krogu. Pri negovalni kozmetiki nas vodijo certifikati, o katerih smo že pisali, pri dekorativni kozmetiki pa je za vsako ekološko osveščeno damo pomembno tudi to, da izdelki niso testirani na živalih (ali celo narejeni iz njih!). Res je, vaša svetleča podoba za najdaljšo noč v letu ne bo prav nič trpela, pomembno je le, kako izberete izdelke.

- Oglas -

Naravna ličila

Naravni videz

Če ste večja ljubiteljica naravnega ličenja, temne veke vsekakor niso za vas. Za naravni videz se raje poslužite dobre podlage in korektorja. Da bi dosegli najboljši videz, si ličila nanesite na dobri svetlobi, najboljša je seveda naravna. Prve tri napotke lahko uporabite tudi za močnejša ličenja.

 1. Začnite s popolnim čiščenjem obraza, nato pa na kožo nanesite vlažilno podlago v vašem odtenku.
 2. Zatem prikrijte vse temne madeže in napakice s pomočjo korektorja. Priporočamo, da jih prekrijete s prstnimi blazinicami, ne s čopičem. Po koži potapkajte nežno in počasi, ne hitite.
 3. Če je vaša koga po tem svetleča, nanesite še puder v kamnu.
 4. Za lica izberite topel odtenek rdečila, kot je breskova ali topla rožnata barva. Hladna rožnata daje videz močnejšega ličenja, če imate željo po tem.
 5. Za veke izberite nežno senčilo, najraje za odtenek temnejše od vaše kože. S črtalom lahko bolje obrobite oči s pikicami med vekami.
 6. Ustnice poudarite samo z nežno šminko, ki je čim bolj podobna odtenku vaših ustnic. Nanesite jo na sredino ustnic in jo potem nežno razmažite proti kotičkom.
 7. Seveda ne pozabite na maskaro. Če imate svetle lase in trepalnice, nanesite rjavo maskaro.

Nega okoli oči

- Oglas -

Smokey eyes

Če želite imeti videz filmskih zvezd na rdeči preprogi in ustvariti zapeljiv pogled, se odmaknite od modrih odtenkov, saj je precej možno, da bodo ustvarili videz poudarjenih podočnjakov, česar pa si nobena ženska ne želi. Namesto tega uporabite črno, sivo, rjavo, če pa želite nekaj bolj barvnega, posezite po temno zelenih sencah in svinčnikih. Nato sledite navodilom:

 1. Nanesite korektor na veko, da ustvarite gladko podlago za senčilo za veke.
 2. Uporabite črtalo za oči, najbolje svinčnik. Črne ali sive barve so videti odlično in z njimi lahko sledite črti veke ob trepalnicah od notranjega kotička do zunanjega. Nato uporabite isti svinčnik za ustvarjanje pik med trepalnicami na spodnji veki. Uporabite paličice za ušesa ali pa čopič za črtalo, da oboje malce zabrišete.
 3. Nanesite senco (rjava, siva in temno zelena dobro delujejo s črnim ali sivim črtalom) na veko in v pregib veke, da se barva zliva gor in navzven. Da bi preprečili bledenje barve in dodali vekam malce bolj bleščeč videz, pred senčilom v prahu nanesite kremasto senčilo na veko, počakajte pet minut in nato nanesite še senčilo v prahu.
 4. Nanesite nevtralno senčilo svetlejšega tona (kot je slonokoščena barva) na obrvno kost.
 5. Zaključite z dvema slojema črne maskare.

Novoletni nohti

Nohti

Dandanes se z laki za nohte lahko že pošteno poigravamo, saj so na voljo tako nalepke kot vzorci, magnetki za barve, razpokajoči laki in brezštevilni odtenki. Zato bomo pri nasvetih za nohte bolj skromni in vam predlagali le nekaj zamisli, kako si polepšati roke za silvestrovanje. Seveda ne pozabite na naravno nego nohtov.

 1. Lahko se odločite za klasično rdečo, ki je vedno dobrodošla. Seveda je odvisno, kakšne barve bo vaša obleka, zato bodite previdni, da ne boste preveč rdeči!
 2. Priporočamo tudi kovinske odtenke od zlatih in srebrnih pa do bronastih in bakrenih. Ti imajo v prazničnih dneh še poseben učinek.
 3. Temni odtenki dajejo videz in občutek prave usodne vamp ženske, zato vsem, ki boste za silvestrovo ali na kakšni decembrski zabavi zapeljevale, priporočamo prav te.
 4. Kot smo omenili, pa si lahko privoščite posebne nalepke za nohte, ki jih lahko nalepite in obstrižete, da pristojijo na vaše nohte, ali pa si se pri manikerki razvajate s kakšno posebno izbrano manikiro.

Kako izbrati senčila:

Opozarjamo, da vsi odtenki vsekakor ne ustrezajo vsem barvam oči, saj je videz odvisen tudi od barve las, zato kar brez strahu za nasvet povprašajte tudi prodajalce.
Za rjave oči: zlati, bronasti, rjavi, modri in rožnati odtenki
Za modre oči: bakreni, breskvasti, temnomodri, čokoladni, sivi in beli odtenki
Za zelene oči: vijolični, temnozeleni, nekateri rdeči in rožnati odtenki

- Oglas -

Preverite:

NAJNOVEJŠE