Krema, ki je izjemno primerna za svečano predpraznično pogostitev, saj jo pripravimo praktično v trenutku in z njo zagotovo požanjemo navdušenje svojih gostov. Čokoladno kremast okus obogaten s pomarančo, se prijetno topi v ustih.

Presni mousse

Potrebujemo:

  • ½ skodelice namočenih indijskih oreščkov
  • sok 2 pomaranč (približno ½ skodelice)
  • ½ skodelice kokosovega mleka
  • ¼ skodelice agavinega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilije
  • 4 jedilne žlice surovega kakava
  • 1 čajna žlička limonine lupine
  • ½ skodelice tekoče kokosove maščobe

V topli vodi stopimo kokosovo olje. Med tem ko se topi, v močnem mešalniku zmešamo vse ostale sestavine razen limonine lupinice. To damo nazadnje s kokosovo maščobo in še enkrat premešamo. Prelijemo v posodice in postavimo v hladilnik (če pa se nam mudi, pa v zamrzovalnik), da se krema strdi. Po želji okrasimo priložnosti primerno, postrežemo in uživamo.