Krema, ki je izjemno primerna za svečano predpraznično pogostitev, saj jo pripravimo praktično v trenutku in z njo zagotovo požanjemo navdušenje svojih gostov. Čokoladno kremast okus obogaten s pomarančo, se prijetno topi v ustih.
- Oglas -
Potrebujemo:
- ½ skodelice namočenih indijskih oreščkov
- sok 2 pomaranč (približno ½ skodelice)
- ½ skodelice kokosovega mleka
- ¼ skodelice agavinega sirupa
- 1 čajna žlička vanilije
- 4 jedilne žlice surovega kakava
- 1 čajna žlička limonine lupine
- ½ skodelice tekoče kokosove maščobe
V topli vodi stopimo kokosovo olje. Med tem ko se topi, v močnem mešalniku zmešamo vse ostale sestavine razen limonine lupinice. To damo nazadnje s kokosovo maščobo in še enkrat premešamo. Prelijemo v posodice in postavimo v hladilnik (če pa se nam mudi, pa v zamrzovalnik), da se krema strdi. Po želji okrasimo priložnosti primerno, postrežemo in uživamo.
- Oglas -