Čokoladno-pomarančni mousse

    Krema, ki je izjemno primerna za svečano predpraznično pogostitev, saj jo pripravimo praktično v trenutku in z njo zagotovo požanjemo navdušenje svojih gostov. Čokoladno kremast okus obogaten s pomarančo, se prijetno topi v ustih.

    Presni mousse

    Potrebujemo:

    • ½ skodelice namočenih indijskih oreščkov
    • sok 2 pomaranč (približno ½ skodelice)
    • ½ skodelice kokosovega mleka
    • ¼ skodelice agavinega sirupa
    • 1 čajna žlička vanilije
    • 4 jedilne žlice surovega kakava
    • 1 čajna žlička limonine lupine
    • ½ skodelice tekoče kokosove maščobe

    V topli vodi stopimo kokosovo olje. Med tem ko se topi, v močnem mešalniku zmešamo vse ostale sestavine razen limonine lupinice. To damo nazadnje s kokosovo maščobo in še enkrat premešamo. Prelijemo v posodice in postavimo v hladilnik (če pa se nam mudi, pa v zamrzovalnik), da se krema strdi. Po želji okrasimo priložnosti primerno, postrežemo in uživamo.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte