DomovZdravje & prehranaČokoladno-pomarančni mousse

Čokoladno-pomarančni mousse

Krema, ki je izjemno primerna za svečano predpraznično pogostitev, saj jo pripravimo praktično v trenutku in z njo zagotovo požanjemo navdušenje svojih gostov. Čokoladno kremast okus obogaten s pomarančo, se prijetno topi v ustih.

- Oglas -

Presni mousse

Potrebujemo:

  • ½ skodelice namočenih indijskih oreščkov
  • sok 2 pomaranč (približno ½ skodelice)
  • ½ skodelice kokosovega mleka
  • ¼ skodelice agavinega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilije
  • 4 jedilne žlice surovega kakava
  • 1 čajna žlička limonine lupine
  • ½ skodelice tekoče kokosove maščobe

V topli vodi stopimo kokosovo olje. Med tem ko se topi, v močnem mešalniku zmešamo vse ostale sestavine razen limonine lupinice. To damo nazadnje s kokosovo maščobo in še enkrat premešamo. Prelijemo v posodice in postavimo v hladilnik (če pa se nam mudi, pa v zamrzovalnik), da se krema strdi. Po želji okrasimo priložnosti primerno, postrežemo in uživamo.

- Oglas -
Anja Horvat Jeromel
Anja Horvat Jeromel
Anja Horvat Jeromel je profesionalna, certificirana hipnotizerka in hipnoterapevtka, NLP trenerka, motivacijska govornica, magistra družbenih ved in avtorica knjige Kvantni kreator. Dobro se znajde tudi v kuhinji, saj je avtorica številnih presnih receptov.

NAJNOVEJŠE