0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeNove plastenke pijač Pivovarne Union

Nove plastenke pijač Pivovarne Union

MORDA VAS ZANIMA

Nove plastenke Pivovarne UnionPriljubljene pijače Sola, Zala in ZA so poletje pričakale v novi, sveži preobleki in okolju prijaznejši izvedbi. Oblika nove plastenke sledi zadnjim trendom na trgu negaziranih brezalkoholnih pijač, saj je elegantna in modernega videza, imajo pa še nekaj lastnosti, ki kažejo na to, da skrb za okolje v Pivovarni Union igra vse pomembnejšo vlogo.

- Oglas -

Je najlažja pollitrska plastenka med slovenskimi ponudniki; lažja plastenka pa pomeni manj odpadne plastike in s tem nižjo obremenjenost okolja.

Toplogredni plini, med katerimi kar 80-odstotni delež predstavlja CO2, v največji meri vplivajo na podnebne spremembe in s tem dolgoročno uničujejo naš planet. Danes se zavedamo, da pomemben delež emisij toplogrednih plinov nastaja pri proizvodnji različnih izdelkov in storitev, zato so okoljsko ozaveščena podjetja še posebej pozorna na to, kolikšne so skupne emisije toplogrednih plinov, ki jih povzroči neki izdelek ali storitev. Pravimo, da ugotavljajo ogljični odtis tega izdelka ali storitve. Pivovarna Union je pri razvoju nove plastenke posebno pozornost namenila temu področju in uspela znižati ogljični odtis za kar 10 odstotkov.

Pivovarna Union v sodelovanju s podjetjem Slopak že nekaj let zbira odpadno embalažo v zabojnikih za reciklažo po vsej Sloveniji. S posebnimi akcijami ozavešča uporabnike in jih poziva, naj odpadno embalažo odvržejo v posebne zabojnike, saj ji bodo tako vdahnili novo življenje. Odpadna embalaža se namreč uporablja pri proizvodnji različnih novih izdelkov, tudi plastenk.

.

NAJNOVEJŠE