Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
ŽivaliRazstava o zajedavcih v dunajskem Prirodoslovnem muzeju

Razstava o zajedavcih v dunajskem Prirodoslovnem muzeju

MORDA VAS ZANIMA

Nova razstava v dunajskem Prirodoslovnem muzeju »Zajedavci – Life undercover« prikazuje parazite, ki človeku povzročajo številne bolezni in nevšečnosti, imajo pa tudi pozitivne učinke v medicini. Svet parazitov, prikazan s pomočjo pravih živali, modelov v naravni velikosti in fotografij, je na ogled od 1. junija do 12. septembra 2011.

Naglavne uši
Takole izgledajo naglavne uši prilepljene na lase.
- Oglas -

Zajedavci so lahko različne živali, od enoceličarjev, insektov in črvov do ptičev in sesalcev. Skupno jim je to, da so glede prehranjevanja in razmnoževanja odvisni od svojih gostiteljev. Več kot 50 zajedavcev se je »specializiralo« samo za človeka kot gostitelja in ga lahko močno ovirajo v življenju, saj prenašajo številne bolezni. Nekateri izmed njih pa imajo v medicini tudi pozitiven učinek, saj jih uporabljajo pri izdelovanju mazil za lajšanje avtoimunskih bolezni in alergij.

Razstava ne prikazuje le načina življenja zajedavcev, ampak tudi vedno večji pomen klimatskih sprememb in globalizacije ter s tem povezanega širjenja parazitov. Obiskovalci izvejo, kje lahko pridejo v stik z njimi, pa naj bo to preko domačih živali, med potovanjem po tropskih krajih ali preko neprekuhanih jedi.

Trakulja
Takole pa izgleda od blizu trakulja. Nič kaj prijeten občutek verjetno, da nam leze v trebuhu.

Da bi se prilagodili na razvoj svojih gostiteljev, so zajedavci skozi evolucijo razvili osupljive strategije preživetja. Metljaj na primer, ki živi v ovcah, uporabi dva vmesna gostitelja, preden pride do končnega gostitelja: polža in mravljo. Ko se naseli v mravlji, vpliva na njeno obnašanje, da ta spleza na travno bilko, se zagrize vanjo in čaka, da jo skupaj s travo poje ovca.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×