Dom & EnergijaVastu jantre za vzpostavitev ravnovesja v prostoru

Vastu jantre za vzpostavitev ravnovesja v prostoru

MORDA VAS ZANIMA

Okolica deluje na nas in mi delujemo na okolico. Prostor je živ in se povezuje z vsakim delčkom našega življenja. Ni nepomembno, v kakšnem prostoru živimo, delamo, ustvarjamo in ljubimo. Vastu je znanje, ki nam pomaga v prostor, kjer živimo povrniti ravnovesje ter ga hkrati z upoštevanjem vseh naravnih zakonitosti prilagoditi tudi nam, takšnimi kot smo – edinstvenimi in posebnimi.

- Oglas -

Vastu pozna veliko korekcijskih orodij, s katerimi lahko v prostor povrnemo ravnovesje. Ker nimamo vsi možnosti graditi hiše po načelih Vastuja, ali zamenjati namembnosti obstoječih prostorov in premestitve pohištva – je zelo pomembno, da lahko ravnovesje povrnemo tudi na lažje, a prav tako učinkovite načine.

Najučinkovitejše orodje za povrnitev in vzpostavitev ravnovesja v prostoru je JANTRA.

JANTRE so izredno močne grafične slike, ki s pravilno kombinacijo barv, simbolov in natančne geometrije trajno vplivajo  na kvaliteto prostora in  hkrati spreminjajo in uravnavajo neravnovesja tako v prostoru, kot tudi v nas samih. Uporabljene in poznane so že več tisoč let kot sredstvo vzpostavitve ravnovesja na energetski, kot tudi globlji – duhovni ravni.

Vastu  jantra je simbol naravnih zakonov in osvetljuje tesno povezanost prostora, naravnih zakonov in posameznika. Pravilno izbrana in postavljena na pravilno mesto v prostoru postane močno žarišče energije ter hkrati zmanjšuje neravnovesja v prostoru, v nas in različnih področjih našega življenja.

- Oglas -

So izredno lepe in se jih lahko uporabi kot sliko ali okras v prostoru.

Jantre so sestavljene in izrisane iz geometrijskih elementov in simbolov.  Njihova izredna moč je odvisna od natančne geometrije in pravilno izbranih simbolov ter barv.

Kompleksna geometrija, ki so jo tako pogosto uporabljale že stare civilizacije  je ključ njene učinkovitosti. Simboli v njej (kot na primer lotosov cvet) pa so prav tako že dolgo časa po celem svetu uporabljeni kot simboli sklada, lepote, harmonije in zdravja. So močni, učinkoviti in univerzalni, uporabljeni tudi v geomantiji kot sredstvo vzpostavitve ravnovesja zemeljskih in magnetnih tokov ter energetskih silnic v zemlji in okolju.

Barve janter so povezane z naravnimi zakonitostmi ter 9 naravnimi načeli, ki se nam kažejo tudi skozi 9 planetov.  Niso najpomembnejše, saj jantra s svojimi simboli in natančno geometrijsko strukturo deluje tudi brez njih, a vsekakor pravilno izbrana barva na pravem mestu poveča moč in kvaliteto janter ter s svojo vibracijo ugodno deluje na prostor in posameznika.

Vrste janter

šri jantraŠRI JANTRA

Šri jantra je eden najstarejših simbolov. Je simbol sreče, bogastva in zdravja. Znanstveniki iz različnih raziskovalnih področjih so zadnje čase pokazali veliko zanimanje zanjo. Priznani ameriški doktor fizike Patrick Flanagan jo imenuje “kralj močnih diagramov”. Energijski učinek šri jantre je kar 70 krat močnejši od učinka piramidne konstrukcije. To pomeni, da ima 3 centimetrska šri jantra večji energijski učinek od 2 metrske piramide. Njena izjemna moč pa je odvisna od natančne geometrije. Ta zapletena geometrija, ki je ključ do delovanja jantre  pa ima tudi zanimiv matematični pomen. V jantri ne najdemo samo zlatega reza, temveč tudi vzporednice z geometrijsko strukturo vodikovega atoma in razmerja njegovih črt žarčenja … Najbolje jo je namestiti na severni ali severovzhodni del prostora. Spodnja stran središčnega trikotnika s piko v sredini naj bo zgoraj.

Ime:  Šri jantra
Smer postavitve
: sever, severovzhod, nad vhodna vrata ali v njihovo bližino, kot osebna jantra, v avtomobile, ob računalnike, na individualno izračunano ISA točko (točka, kjer vsak posameznik v vsakem prostoru dobiva življenjsko energijo)Korekcija neravnovesja na področju: severa in severovzhoda (popolnoma zaprt ali manjkajoč sever in severovzhod, stranišče, stopnice, skladišče, kuhinja na severovzhodu ali severu …
Dobrobit: močan simbol sreče, bogastva in zdravja

- Oglas -

sončeva jantraSONČEVA JANTRA
Ime:
Sončeva jantra
Planet:
Sonce/Surya
Smer neba
: vzhod
Smer postavitve
: vzhod ali točka (smer neba), kjer se je nahajalo Sonce v trenutku našega rojstvKorekcija neravnovesij na področju: vzhoda (popolnoma zaprt vzhod, stranišče, stopnišče, skladišče na vzhodu, teren, ki se dviga proti vzhodu). Ugodno deluje pri pomanjkanju vitalnosti, prevelikem egoizmu ter želji po kontroli….Priporoča se jo izbrati, če se nahajamo v Sončevem obdobju (po djotišu) ali če imamo v življenju težave s Sončevim principom.
Izboljša:
vitalnost, zdravje, uspeh, optimizem, moč in položaj, duhovna rast.

lunina jantraLUNINA JANTRA
Ime:
Lunina jantra
Planet
: Luna/Čandra
Smer neba
: severozahod, sever
Smer postavitve
: severozahod, ob vhod kot močna podpora ženski energiji in vsem ženskim organom v telesu, v spalnico, kopalnico, na področja, kjer hranimo dragocenosti ali na mesto – smer neba, kjer se je nahajala Luna v trenutku našega rojstva, kot pomoč pri vzpostavitvi čustvene in mentalne stabilnosti
Korekcija neravnovesij na področju
: severozahoda (preveč odprt severozahod, vhod na severozahodu, spalnica ali otroška soba na severozahodu, manjkajoči ali močno obtežen severozahodni del hiše ali prostorov, kuhinja na severozahodu…). Priporoča se jo tudi, če se nahajamo v Luninem obdobju (po djotišu) ali obdobju Sade Sati-ja, saj nam pomaga harmonizirati čustva.
Izboljša
: Ugodno deluje na ravnovesje ženskega principa, na ženske organe, čustveno stabilnost in mentalno ravnovesje, izboljša odnose (predvsem relacijo mati – hči – ženske) in harmonijo v domu, sočutje, spodbuja finančno rast in pritok obilja, uravnoveša preveč dominanten moški princip v posamezniku ali domu, podpira nosečnost in pomaga nosečnicam…

marsova jantraMARSOVA JANTRA
Ime
: Marsova jantra
Planet
: Mars/Mangal
Smer neba
: jug
Smer postavitve
: na jug in južne stene hiše ali prostorov, v kuhinjo, savno ali telovadnico, na točko – oziroma smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajal planet Mars
Korekcija neravnovesij na področju
: juga, preveč odprt jug ali manjkajoči južni del hiše, voda oziroma kopalnica na jugu, v kuhinjo pri njeni neugodni postavitvi, pri pomanjkanju energije, hrabrosti, poguma….Priporoča se jo izbrati tudi, če se nahajamo v življenjskem obdobju principa Marsa (po djotišu)
Izboljša
: moč, vitalnost, prebavni ogenj, energijo, pogum, krepi moški princip.

merkurjeva jantraMERKURJEVA JANTRA
Ime
: Merkurjeva jantra
Planet
: Merkur/Budh
Smer neba
: sever
Smer postavitve
: na sever ali severne stene prostorov, na točko/smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajal planet Merkur, v poslovne prostore
Korekcija neravnovesij na področju:
severa – preveč zaprt ali manjkajoč severni del hiše, ki je področje zdravja in obilja, v primeru stopnišča, stranišča ali skladišča na severu, v primeru kuhinje na severu….Izberemo jo lahko tudi v dalj časa trajajočih življenjskih obdobjih principa Merkurja, ki jih prepoznamo in izračunamo  v djotišu.
Izboljša
:  inteligenco, mišljenje, komunikacijo, odnose, spomin, učenje,  trgovanje …

jupitrova jantraJUPITROVA JANTRA
Ime
: Jupitrova jantra
Planet
: Jupiter/Guru
Smer neba
: severovzhod
Smer postavitve
: na severovzhod ali individualno točko/smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajal planet Jupiter
Korekcija neravnovesij na področju
: severovzhoda, pri zaprtem, manjkajočem, preveč obteženem ali močno dvignjenem severovzhodu hiše, pri stranišču, stopnišču ali skladišču na severovzhodu, pri kuhinji ali povečanem elementu ognja ali zemlje na severovzhodu….Priporoča se jo izbrati tudi, če se nahajamo v Jupitrovem obdobju.
Izboljša:
znanje, učenje, prinaša obilje, modrost, srečo in duhovnost ter pomaga izboljšati partnerske odnose (pri ženskah)

venerina jantraVENERINA JANTRA
Ime:
Venerina jantra
Planet
: Venera/Šukra
Smer neba
: jugovzhod
Smer postavitve
: na jugovzhod ali individualno točko/smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajala Venera, v spalnico
Korekcija neravnovesij na področju
: jugovzhoda, pri močno podaljšanem, preveč odprtem ali manjkajočem jugovzhodu, v spalnici na področju jugovzhoda, pri partnerskih – ljubezenskih težavah ali težavah s financami. Izberemo jo lahko tudi v življenjskem obdobju Venere, ki ga razberemo skozi djotiš.
Izboljša:
ljubezensko življenje, dotok financ, plodnost, krepi, podpira in uravnoveša ženski princip, ustvarjalnost…

saturnova jantraSATURNOVA JANTRA
Ime
: Saturnova jantra
Planet
: Saturn/Šani
Smer neba
: zahod
Smer postavitve
: na zahod in zahodne stene hiše, na individualno točko/smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajal planet Saturn
Korekcija neravnovesij na področju
: zahoda, preveč odprt, podaljšan ali manjkajoči zahodni del hiše, vhod na zahodu.  Priporoča se jo namestiti tudi v Saturnovih obdobjih ali če se nahajamo v obdobju Sade Sati-ja.
Izboljša
: disciplino, vztrajnost, odgovornost, strpnost, mirnost, duhovnost

rahujeva jantraRAHUJEVA JANTRA
Ime
: Rahujeva jantra
Planet
: Rahu /severno lunino sečišče
Smer neba
: jugozahod
Smer postavitve
: na jugozahod hiše ali prostorov, na individualno izračunano točko/smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajal Rahu/severno lunino sečišče
Korekcija neravnovesij na področju
: jugozahoda, pri preveč odprtem, podaljšanem ali manjkajočem jugozahodu, kadar je vhod ali velika terasa na jugozahodu in kadar se jugozahod spušča in znižuje. Kadar je kuhinja (ogenj) ali kopalnica ( voda) na jugozahodu, ki mu vlada element zemlje. Prav tako se Rahujevo jantro priporoča izbrati v dalj časa trajajočih življenjskih obdobji principa Rahuja (po djotišu), pri težavah s strahovim strastjo ali večjimi spremembami….
Izboljša:
moč, položaj, odpira pozitivne spremembe, mirnost, jasnost, usmerjenost, osredotočenost in pogum

ketujeva jantraKETUJEVA JANTRA
Ime
: Ketujeva jantra
Planet
: Ketu/južno lunino sečišče
Smer neba
: severovzhod
Smer postavitve
: na severovzhod hiše ali severovzhodne stene ali na individualno izračunano točko/smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajal Ketu/južno lunino sečišče
Korekcija neravnovesij na področju
: severovzhoda, podobno kot pri principu Jupitra, saj sta oba planeta/načela povezana s področjem severovzhoda – pri zaprtem, manjkajočem ali preveč obteženem severovzhodnem delu, pri stranišču, stopnišču, skladišču na severovzhodu….priporoča se jo izbrati tudi v obdobjih Ketuja (po djotišu) in namestiti na individualno točko le tega.
Izboljša
: percepcijo/zaznavanje, jasnost, mirnost, zdravljenje, duhovnost, zmanjšuje kaos…

vastu purušaVASTU PURUŠA JANTRA
Ime
: Vastu Puruša jantra
Smer neba
: sama jantra ni direktno povezana s smerjo neba, čeprav je priporočljivo, da se jo ob postavitvi v prostoru  obrne tako, da je glava Vastu Puruše (po legendi je to dobri duh prostora, ki varuje prostor in stanovalce v njem) obrnjena proti severovzhodu
Postavitev
: jantro lahko praktično postavite kamorkoli, saj deluje zelo uravnotežujoče na prostor in posameznike, ki živijo v njem. Priporoča se jo uporabiti posebno takrat, ko obstaja večje neravnovesje pri postavitvi in namembnosti prostorov glede na smeri neba (npr. spalnica v delu hiše, ki ni najbolj ugoden za spanje, kuhinja na neugodnem mestu glede na celotno stanovanje, vhod na neugodnem položaju….)Lahko se jo postavi tudi v center stanovanja ali nad vhodna vrata
Izboljša:
kakovost in skladnost prostorov

Jantre se lahko kupijo in naročijo v različnih velikostih, katerih cena je – glede na velikost od 30 do 10 EUR. Za naročilo in nakup janter ni potrebno pristopiti k Vastu svetovanju. Lahko so tudi lepo in kvalitetno darilo za prijatelje, družino ali znance. Če želite izvedeti katera jantra predstavlja vas in vas krepi kot osebo, lahko to brezplačno izveste naspodnjem kontaktu.

Tina Pipan s.p.
www.eroja.si
tina.pipan@eroja.si
031 509 130

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×