Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeNov korak v izkoriščanje odvečne energije

Nov korak v izkoriščanje odvečne energije

MORDA VAS ZANIMA

Približno 60% energije, ki jo danes proizvedejo goriva ali pa elektrarne se izgubi kot odvečna energija.

- Oglas -

Računalniki, avtomobili ter mobilni telefoni prav tako oddajajo odvečno energijo, da ne pregorijo. Ali ne bi bilo torej bolje, da se ta energija uporabi v boljše namene, kot pa da enostavno izpuhteva iz vseh teh naprav?

Uporaba odvečne toplote za proizvodno elektrike

Raziskovalci na slavnem inštitutu MIT verjamejo, da so odkrili način, kako ‘zajeziti’ to odvečno toploto in jo spremeniti v elektriko.
Takšen napredek glede zajezitve odvečne energije bi lahko proizvedli prenosni računalniki in mobilni telefoni, kot tudi visoko zmogljive energijske tovarne, avtomobili ter letala.

Ekipa raziskovalcev se je zato odločila, da bo izvedla serijo poskusov, da bodo lahko videli kako blizu Carnotove limite so (teoretična najvišja možna učinkovitost pri pretvorbi toplote v električno energijo).

Kaj kaže za prihodnost?

Trenutne naprave so danes zmožne proizvesti le desetino limita. Vendar pa lahko z uporabo termalnih diod raziskovalci dosežejo kar 40%, prepričani pa so, da bodo lahko v prihodnosti zajezili tudi do kar 90% energije.

- Oglas -

Skrivnost do tega novega nivoja izkoristka energije je bilo zmanjšanje količine prostora med vročo površino ter konverzijsko napravo.
Trenutno se je za to novo obliko energije zavzela že korporacija MTPV, ki že žanje uspehe tega novega okolju prijaznega odkritja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×