0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaKako učinkovito odstraniti neprijetne vonjave v vašem domu?

Kako učinkovito odstraniti neprijetne vonjave v vašem domu?

MORDA VAS ZANIMA

Soda bikarbona je znana po tem, da nase veže neprijetne vonjave, zato jo lahko uporabite kot povsem naravno, zdravju prijazno osvežilno sredstvo. Vas zanima, kako oziroma kje vse lahko uporabite sodo bikarbono za odstranjevanje neprijetnih vonjav? V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj zanimivih idej, ki vam bodo zagotovo prišle zelo prav.

- Oglas -

Osvežitev in odstranitev neprijetnih vonjav iz hladilnika

V hladilniku se lahko zaradi kombinacije različnih živil, ki jih tam shranjujemo, hitro pojavi malce nenavaden in neprijeten vonj. Seveda je pomembno, da skrbite za redno čiščenje hladilnika in odstranjevanje živil, ki so se morda pokvarila. V vmesnem obdobju pa si lahko pomagate tudi s sodo bikarbono. Če boste v hladilnik položili posodico, napolnjeno z nekaj žlicami sode bikarbone, bo vonj precej prijetnejši. Sodo bikarbono občasno zamenjajte, da dosežete optimalen rezultat in se znebite neprijetnih vonjav iz hladilnika.

Čiščenje in razdišavljenje kuhinjske deske

Soda bikarbona je izvrstna za odstranjevanje neprijetnih vonjav, ki so se vpile v vašo kuhinjsko desko. Poleg tega pa lahko desko s pomočjo sode bikarbone zelo enostavno očistite. Sodo bikarbono potresite po deski in pustite delovati najmanj eno uro, preden zdrgnete. Uporabite lahko tudi pasto, pripravljeno iz sode bikarbone in malce vode, ali pa desko pred čiščenjem potopite v toplo vodo, ki ste ji dodali malce sode bikarbone.

Osvežitev in odstranitev neprijetnih vonjav iz hladilnika

Nič več neprijetnih vonjav okoli košev za smeti

Se vam dogaja, da se  kljub rednemu odnašanju odpadkov okoli košev za smeti pojavlja neprijeten vonj? Svetujemo vam, da vsakič, ko zamenjate vrečko, vanjo potresete malo sode bikarbone. Če gre za organske odpadke, lahko sodo bikarbono občasno posipate tudi po vrhu. Sodo bikarbono pa lahko uporabite tudi za čiščenje košev za smeti. Enostavno zmočite gobico, nanjo posujte malo sode in zdrgnite koše. Na koncu sperite.

- Oglas -

Znebite se smradu iz odtokov

Veliko ljudi ima vsaj občasne težave z neprijetnim vonjem, ki se širi iz odtokov. Težavo lahko zelo hitro in enostavno rešite z uporabo sode bikarbone. Najprej v odtok nasujte približno 100 gramov sode bikarbone. Uporabite lahko kar tisto, ki ste jo imeli v hladilniku (glejte zgoraj). Počakajte čim dlje, nato pa v odtok nalijte vrelo vodo ali malce kisa. To ne bo odpravilo le vaših težav z neprijetnimi vonjavami, ampak bo pomagalo tudi v primeru zamašenih odtokov.

Dezodoriranje in čiščenje pomivalnega stroja

Tudi pomivalni stroj je eno tistih mest, kjer nemalokrat naletimo na malce čuden vonj. Seveda je lahko tudi v tem primeru odgovor soda bikarbona, ki jo je mogoče uporabiti tudi za nežno, a učinkovito čiščenje notranjosti pomivalnega stroja.

Osvežitev preprog

So se v vaše preproge zažrli neprijetni vonji, vendar želite še malce počakati s čiščenjem? Preproge posujte s sodo bikarbono in pustite delovati vsaj čez noč. Dlje ko bo soda bikarbona na preprogi, boljši bo učinek. Na koncu sodo najprej pometite, ostanke pa posesajte. To bo poskrbelo tudi za odstranjevanje neprijetnih vonjav iz sesalnika.

Poslovite se od smrdeče obutve

Verjetno se vsi zavedamo, da notranjost naše obutve pač ne diši ravno po rožicah, še posebej če jo nosimo vsak dan. Vendar pa obstaja kar nekaj uporabnih trikov za osvežitev obutve. Če vas zanimajo predvsem naravne rešitve, vam svetujemo uporabo sode bikarbone. Ko čevljev ne nosite, vanje nasujte malce sode, ki jo lahko nato enostavno stresete ven, ko boste čevlje spet želeli obuti.

- Oglas -

Ohranjanje prijetnega vonja oblačil

Zatohle vonjave v omari in posledično na oblačilih ne bodo več težava, če si boste pomagali s sodo bikarbono. Svetujemo vam, da v omaro, podobno kot v hladilnik, postavite posodico s sodo bikarbono, ki jo redno menjajte.

Čiščenje s soda bikarbono

Prijeten vonj v notranjosti vozila

Soda bikarbona ni uporabna le za odstranjevanje neprijetnih vonjav znotraj vašega doma, ampak vam lahko pride zelo prav tudi, ko gre za vašega jeklenega konjička. Če ne spadate med ljubitelje umetnih dišav za avtomobile, je soda bikarbona natanko tisto, kar iščete. Sodo bikarbono lahko posujete neposredno na sedeže in preproge ter jo čez nekaj časa posesate. Priporočamo vam še, da imate v avtomobilu vedno tudi posodico, v kateri bo malce sode bikarbone.

Pranje posteljnine in drugega perila

Ni vonj posteljnine nikoli takšen, kot bi želeli? Velja podobno tudi za brisače in za drugo perilo? Ob naslednjem pranju lahko pred izpiranjem perila v pralni stroj nasujete nekaj sode bikarbone. Perilo bo sveže in prijetno dišeče, kot ni bilo še nikoli, obenem pa boste poskrbeli tudi za nevtralizacijo neprijetnih vonjav v samem pralnem stroju.

Osvežitev vonja plišastih živali

Občasno po plišastih živalih posujte sodo bikarbono. Malce počakajte in igrače nato oščetkajte oziroma z njih odstranite sodo. Za neprijetnimi vonjavami ne bo več niti sledu. Tako boste lahko nekoliko podaljšali intervale med posameznimi pranji.

.

NAJNOVEJŠE