Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeNatečaj Zlati medenjak

Natečaj Zlati medenjak

MORDA VAS ZANIMA

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu objavlja natečaj za izdelavo in oblikovanje izvirnih slovenskih medenjakov.

- Oglas -

Zlati medenjakKategorije natečaja:

  1. klasični ali tradicionalni medenjaki – pričakujemo tako replike kulturne dediščine medenjakov kot tudi revitalizacijo nekaterih že pozabljenih ali opuščenih načinov izdelovanja ter oblik medenjakov;
  2. medenjaki z dodatki začimb in zelišč ter drugih naravnih sestavin, pričakujemo paleto najrazličnejše sodobne ustvarjalnosti, smiselnega kombiniranja okusov in vonjav;
  3. nadevani medenjaki, pri katerih pričakujemo različne možnosti nadevov in seveda tudi samih oblik medenjakov.

Med temeljna izhodišča pri vseh treh kategorijah sodijo uporaba naravnih surovin in živil, neoporečnost za zdravje, ne uporaba škodljivih konzervansov idr. Zaželeno je tudi poimenovanje posameznih izdelkov, t.j. medenjakov, z izvirnimi imeni, ki bodo v prihodnje lahko pomembna za oblikovanje tržnih znamk. Posamezni avtorji, avtorske skupine, ustvarjalni studiji in središča, podjetja, obrtne delavnice idr. lahko prijavijo več izdelkov, prav tako lahko kombinirajo med vsemi tremi temeljnimi kategorijami natečaja.

Prispele medenjake bo vrednotila in ocenila strokovna žirija strokovnjakov s področij prehrane, kulinarike in gastronomije, živilske tehnologije, oblikovanja in čebelarstva. Komisijo bo vodil priznani etnolog dr. Janez Bogataj. Zmagovalnemu medenjaku bomo podelili  naziv »Zlati medenjak«.

K sodelovanju vabljeni vsi, ki pečete odlične medenjake!

- Oglas -

Podrobnosti natečaja dobite na: www.czs.si.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×