0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaIngver pomaga nadzorovati diabetes

Ingver pomaga nadzorovati diabetes

MORDA VAS ZANIMA

Ingver zagotovo poznate, saj smo o njem tudi mi že zelo veliko pisali. Rastlina, ki je sestavni del azijske kuhinje in je še posebej priljubljena med ajurvedskimi zdravilci v Indiji, spada pa tudi med prve začimbe, ki jih je človek sploh odkril. Zdaj so v Avstraliji našli še eno zanimivo lastnost. Ingver namreč pomaga uravnavati sladkor v krvi! V Melbournu so izvedli raziskavo, ki dokazuje, da lahko ingver zelo uspešno upravlja z ravnmi sladkorja v krvi in jih uravnava, da ne pride do zapletov pri bolnikih, ki se dolgo borijo s sladkorno boleznijo. Raziskovalci z univerze v Sydneyu so dokazali, da ima ingver moč nadzorovati glukozo v krvi tako, da uporablja mišične celice.

- Oglas -
Ingver
V čaj ga pripravite tako, da korenino nastrgate in prelijete z vročo vodo ter v tem skuhate čaj in na koncu odcedite.

Poveča absorpcijo glukoze

Basil Roufogalis, profesor farmacevtske kemije, ki je vodil raziskave, je povedal: »Izvlečki ingverja, pridobljeni iz vrste buderim, so bili neodvisno od insulina zmožni povečati absorpcijo glukoze v mišične celice.« To pomaga pri upravljanju visoke ravni sladkorja v krvi, kar povzroča zaplete pri dolgotrajnih bolnikih s sladkorno boleznijo in celicam omogoča delovanje, neodvisno od insulina.
»Komponente, ki so odgovorne za porast absorpcije glukoze, se imenujejo gingerols, ene od glavnih fenolnih komponent v ingverjevi koreniki. V normalnih pogojih se raven glukoze v krvi ohranja v ozkem razponu,« je dodal Roufogalis. Farmacevtski raziskovalci so delali izvlečke iz cele korenike ingverja Buderim in pokazali, da je bil en delček ekstrakta najbolj učinkovit pri povečanju absorpcije glukoze.

Uporaba ingverja

Zagotovo veste, da ga pri nas lahko kupimo tako posušenega oziroma zmletega kot celo koreniko. Slednje so bolj sveže in priporočljive za v čaj, za pripravljanje jedi pa lahko seveda uporabite kar zmletega. Nekaj ingverjevega pridelka pretvorijo tudi v ingverjevo pivo, ki je zelo priljubljeno v ZDA in v Angliji. Zagotovo se ga spomnite, če ste kdaj brali Pet prijateljev pisateljice Enid Blyton.

Uporabite pa ga lahko tudi za kompote (predvsem v kombinaciji jabolk in hrušk), kolače, dodatek v kavo ali čaj, če pa vas pesti slab zadah, pomaga tudi proti temu. Med drugim ga namreč dodajajo tudi v ustne vodice. Če si kupite eterično olje, ga lahko jeste na kocki sladkorja za lajšanje kašlja ali pa vzamete kar kakšno žličko prahu. Vsekakor vam bo koristil, saj deluje tudi protivnetno, olajšuje prebavo in je idealen sopotnik za tiste, ki imajo težave z morsko boleznijo ali slabostjo med vožnjo v avtomobilu.

.

NAJNOVEJŠE