0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaredite si čisto svoje pomladitveno maslo za telo

Naredite si čisto svoje pomladitveno maslo za telo

MORDA VAS ZANIMA

Poleg hladnega vremena, snega in vetra nam mrzla zima prinaša tudi neprestano bitko s suho in izsušeno kožo. Veliko najrazličnejših stvari, ki jih lahko pripravite sami doma in so izredno učinkovite smo vam že predstavili, tokrat pa si naredite svoje maslo za telo, ki je hranljivo in vas bo obvarovalo pred mrazom.

- Oglas -

Maslo za telo

Če maslo za telo veliko uporabljamo, moramo biti pozorni kaj dajemo na svojo kožo in temeljito pregledati tudi sestavine, ki naši koži ustrezajo. Ker so dobre kreme velikokrat tudi precej drage, to za naš žep ni več prijazno. Preberite si kako si sami naredite hranljivo in naravno maslo za telo.

Potrebujemo:

- Oglas -
  • 1 skodelica kokosovega olja
  • 4-5 kapljic pomarančnega eteričnega olja
  • 4-5 kapljic limoninega eteričnega olja
  • nastrgana lupina polovice pomaranče
  • nastrgana lupina polovice limone
  • nastrgana lupina polovice limete

Opozorilo:

Pri izbiri sadja moramo biti pozorni, da je organsko ali pa ga je potrebno res skrbno oprati s sodo bikarbono ali kisom.

Priprava:

Kokosovo olje zlijemo v ponev, da se segreva 15 do 20 sekund, le toliko da se zmehča. Potem ga zlijemo v skledo in ga mešamo ter nato dodamo nastrgano lupino treh vrst sadja in še enkrat premešamo. Potem dodamo eterična olja, ponovno premešamo vse skupaj in postavimo v hladilnik, da se malce strdi. Strditi se mora ravno toliko, da boste lahko z lahkoto notri dali prst in boste imeli občutek, kot bi to bila krema. Na koncu to zmes damo v mešalnik, dobro zmeljemo, jo damo v kozarec in shranimo nekje, kjer ni preveč toplo, da se ne stopi. S tem maslom za telo boste svojo kožo nahranili in bo gladka, navlažena in sveža.

.

NAJNOVEJŠE