0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaravni toniki za obraz: lepša koža in prijetna osvežitev

Naravni toniki za obraz: lepša koža in prijetna osvežitev

MORDA VAS ZANIMA

Tonik je postal skorajda obvezen pri negi kože. Običajno ga nanesemo pred vlažilno kremo, po tem, ko kožo očistimo. Redna uporaba tonika ima lahko zelo pozitiven vpliv, saj pomiri kožo, ublaži vnetja, zmanjša in očisti pore, uravna pH-vrednost, prepreči prekomerno izločanje maščobe ter poskrbi za zdrav videz kože. Seveda pa ni treba, da tonik kupite, ampak ga lahko izdelate kar sami – in to zelo preprosto. Tako boste tudi prepričani, da vaš tonik ne vsebuje sestavin, ki bi bile lahko potencialno problematične za kožo in zdravje. Doma izdelani toniki pa so v poletnem času odlični tudi za hitro osvežitev obraza. Katere sestavine torej uporabiti? Ponujamo vam tri ideje za naravni tonik …

- Oglas -

Naravni tonik za obraz

Jabolčni kis

Pri težavah z zelo mastno kožo je odlična izbira doma izdelan tonik iz jabolčnega kisa. Ta uravna pH-vrednost kože in poskrbi za zmanjšano izločanje maščob. Pomaga pa tudi pri uničevanju škodljivih bakterij in drugih mikrobov. Brez skrbi, vonj jabolčnega kisa bo zelo hitro izginil, ostala pa bo zdrava, napeta in prijetno osvežena koža. V deciliter vode vmešajte približno 2 žlici jabolčnega kisa. Dobro pomešajte in nato postavite kozarec v hladilnik. Ko se mešanica povsem ohladi, jo uporabite namesto običajnega tonika. Pri nanosu si lahko pomagate s koščkom bombažne vate ali pa tonik prelijete v stekleničko z razpršilnikom.

Kamilica

Uporaba kamilice za izdelavo tonika se priporoča predvsem tistim, ki imate pogosto težave z razdraženo kožo, z izpuščaji ipd. Kamilica namreč deluje izjemno pomirjajoče, poleti pa je še posebej koristna zaradi dejstva, da zmanjša škodo, ki je posledica prekomernega izpostavljanja kože sončnim žarkom. Uporabite 2 žlici posušenih cvetov kamilice (približno 30 gramov), ki jih prelijte z decilitrom vrele vode. Pokrijte in počakajte 10 minut. Nato precedite in postavite v hladilnik. Ko se kamilični tonik ohladi, je pripravljen za uporabo.

- Oglas -

Tonik za obraz

Kumare

Izjemno osvežilen tonik za kožo je mogoče pripraviti tudi iz kumar. Te poskrbijo za izdatno vlaženje kože in jo oskrbijo s številnimi antioksidanti ter drugimi pomembnimi snovmi. Koža pa bo zaradi uporabe kumaričnega tonika tudi precej mehkejša kot sicer. Potrebujete pol srednje velike kumare, ki ji najprej odstranite semena, nato pa jo skupaj z decilitrom vode zmešajte v kuhinjskem mešalniku. Če je mešanica pregosta, lahko dodate še malce vode. Ko ste zadovoljni z gostoto, postavite kumarični tonik v hladilnik, dokler se ne ohladi.

NAJNOVEJŠE