Lepota & KozmetikaKaj jesti, da bo vaša koža to poletje zdrava in sijoča?

Kaj jesti, da bo vaša koža to poletje zdrava in sijoča?

MORDA VAS ZANIMA

Če imate probleme s kožo, vendar pa si želite, da bi bila do poletja, ko boste po plaži parodirali v kopalkah, zdrava in sijoča, preverite, katero hrano morate jesti in zakaj.

- Oglas -

Hrana za lepšo kožo

Karotenoidi za zdrav sijaj

Oranžno sadje in zelenjava imata svojo barvo zaradi vsebnosti fitohranil, ki jim pravimo karotenoidi. Raziskave so pokazale, da če s karotenoidi bogata živila uživamo redno, to napravi našo kožo svetlejšo in bolj sijočo. Za sijočo kožo torej jejte korenje, hokaido buče, paradižnik in mango.

Vitamin C za kolagen

Vitamin C igra ključno vlogo pri tvorbi kolagena, raziskave pa so pokazale tudi, da upočasni staranje kože in hiperpigmentacijo. Na svoj dnevni jedilnik uvrstite kivi, pomaranče, jagode in grenivke.

Zdrave maščobe za dovolj vlažno kožo

Zdrave maščobe so zelo pomembne pri ohranjanju dovolj vlažne kože, ki je posledično tudi bolj elastična. Jejte avokado, oljčno olje, lososa in sardine.

Napitki za hidracijo

- Oglas -

Voda je ključnega pomena za vse, ki bi radi imeli zdravo kožo. Ljudje sodeč po raziskavah pijemo premalo vode, to pa se potem odraža na mnogih življenjsko pomembnih procesih, ki se dogajajo v telesu. Poleg navadne vode pijte še zeleni čaj in sveže naravne sokove.

NAJNOVEJŠE