Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Vrt & VrtnarjenjeČaj odganja škodljivce in spodbuja rast

Čaj odganja škodljivce in spodbuja rast

MORDA VAS ZANIMA

Vsi vemo, da imajo sestavine v čaju številne koristi za zdravje, vendar malokdo ve, da mu lahko te iste sestavine koristijo tudi na vrtu ali na balkonu. Različne vrste čaja imajo različne učinke na rastline – preverite, kako lahko s čajem polepšate svoje rože ali zaščitite vrtnine.

- Oglas -

Čaj za rastline

Kaljenje semen

Nekatere vrste rastlin (npr. sladki grah) imajo težave pri poganjanju iz semen. Kaljenje lahko spodbudite tako, da semena pred sajenjem potopite v mrzel čaj. Tanin v čaju namreč zmehča lupino semen in posledično rastlina laže vzklije. Najbolje je, da uporabite kamilični čaj, ki ima protiglivične lastnosti, s katerimi obvaruje semena pred glivično infekcijo, ki lahko uniči semena.

Rast rastlin

Zalivanje rastlin z mešanico vode in čaja spodbuja njihovo rast, so ugotovili na Univerzi Južne Karoline. V študiji so primerjali rast rastlin, ki so jih zalivali z vodo, z rastjo rastlin, ki so jih zalivali z mešanico vode in različnih vrst čajev. Ugotovili so, da so rastline, zalivane z belim čajem, v obdobju 36 dni zrasle za 20 do 30 centimetrov. Njihova rast je izstopala od rasti drugih rastlin, ki so jih zalivali samo z vodo ali z drugimi mešanicami vode in čaja.

Beli čaj je narejen iz popkov mladih listov. Kupite ga lahko povsod, kjer prodajajo čaj. Nalijte ga v posodo s pršilko in z njim rahlo pošpricajte rastline. Poskrbite, da bodo listi dobro navlaženi. Rastline špricajte zjutraj, da jih lahko osuši sonce. Večerno špricanje lahko rastlinam povzroči težave.

Nadzor nad škodljivci

- Oglas -

Čaj pomaga tudi v boju proti škodljivcem. Nekatere rastline, recimo sivka, sproščajo vonj, ki odbija žuželke. Sivkin čaj pripravite tako, da vrečke sivke kuhate v vreli vodi in jih nato postavite na strateška mesta na vašem vrtu. Škodljivce odganja tudi črni čaj. Njegov močan vonj je za veliko žuželk neprijeten. Lahko se ga poslužujete, ko vam zmanjka sivke.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×