Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
ŽivaliŠtevilo ogroženih gorskih goril se počasi povečuje

Število ogroženih gorskih goril se počasi povečuje

MORDA VAS ZANIMA

Živimo v času, ko številnim živalskim vrstam grozi izumrtje, na kar opozarjajo mnoge organizacije in posamezniki. Čeprav se pri večini vrst trend upadanja števila predstavnikov kljub prizadevanju mnogih nadaljuje, pa se zdi, da bodo imele gorske gorile več sreče. V zadnjih dneh je namreč razveselila novica, da se število gorskih goril, ki veljajo za ogroženo vrsto, počasi, a vztrajno povečuje.

- Oglas -

Gorske gorile

Na ogroženost gorskih goril opozarjali že v 70. letih

Organizacije za zaščito živalskih vrst so že v 70. letih prejšnjega stoletja opozorile, da gorskim gorilam grozi izumrtje. Po nekaterih napovedih naj bi vrsta celo povsem izumrla do leta 2020. Po letih vztrajnega upadanja števila gorskih goril se je v zadnjih letih situacija izboljšala. V goratih predelih Ruande, natančneje na območju gorovja Virunga, kjer živi največ gorskih goril, jih je bilo leta 1981 samo še 242, leta 2010 480, danes pa 604. Če temu prištejemo še gorske gorile, ki živijo v narodnem parku v Ugandi, je danes na svetu približno 1100 predstavnikov te vrste oziroma podvrste. Število je seveda še vedno zelo nizko, vendar je vsekakor razveseljivo, da se namesto upadanja števila predstavnikov gorskih goril beleži rast.

Pozitivne spremembe prinesejo rezultate, a boj s tem še ni končan

Podatki predstavljajo dobro novico tudi za druge živalske vrste in kažejo, da se prizadevanja za njihovo ohranitev vendarle obrestuje. Naraščanje števila gorskih goril je predvsem posledica pionirke za zaščito gorskih goril Dian Fossey, ki je s tem gibanjem začela, ukrepov vlad Ruande, Ugande in Konga, delovanja organizacij za zaščito ogroženih živalskih vrst ter lokalnih skupnosti. Kljub veselju ob najnovejših podatkih pa mnogi obenem opozarjajo, da je to šele začetek boja – in da se morajo prizadevanja za zaščito gorskih goril ter drugih živalskih vrst, ki jim grozi izumrtje, nadaljevati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×