Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNaravni načini za preprečitev glavobola

Naravni načini za preprečitev glavobola

MORDA VAS ZANIMA

Če imate pogoste glavobole, ki so posledica stresa, lahko tudi sami v veliki meri prispevate k zmanjšanju bolečine ali morda celo preprečite  njihov nastanek. Raziskave namreč kažejo, da je stres vedno večji krivec predvsem za tenzijske glavobole. Predstavljamo vam nekaj naravnih predlogov, ki se jih splača preizkusiti.

- Oglas -

Glavobol

Pomagajte si z aromatičnimi rastlinami

Kamilica lahko zmanjša pogostost in intenzivnost glavobolov. Kamilični čaj je že dolgo cenjen kot naravno sredstvo proti glavobolu, takoj, ko začutite, da se vas bo lotil glavobol, popijte skodelico kamiličnega čaja, saj najbolje deluje, če ga zaužijemo še preden se glavobol sploh razvije. Še eno izmed učinkovitih zelišč za blaženje glavobola je poprova meta, eterično olje mete namreč lajša glavobol. Glavobole lahko s pomočjo aromaterapije ublažite tudi  z eteričnim oljem sivke, ki ga vmasiramo v sence ali pod nos. Dobro se odreže tudi bazilika, saj sprošča mišice, zato je idealna za blage glavobole, ki so posledica napetih mišic. Poskusite z žvečenjem listov sveže bazilike.

Naravni aspirin ali mandlji

Mandlji so izjemna zakladnica salicina, ki deluje protivnetno in magnezija, ki ga telo nujno potrebuje za pravilno delovanje živčnega sistema. Ob prvih znakih glavobola si tako lahko pomagate s pestjo mandljev.

Poskrbite za urejenost prostorov

Raziskave so pokazale, da lahko organiziran prostor zmanjša možnost nastanka glavobola.  Deset minut na dan zato namenite organiziranju prostora, v katerem se večinoma zadržujete. Prav tako kot za urejenost prostor morate poskrbeti tudi za urejenost svojega duha, zato ne pozabite na pravilno dihanje. Dihanje namreč pomaga umiriti vaše misli in telo, zato lahko pomagata tudi pri blaženju glavobola.

Z muškatnim oreščkom delujte preventivno

- Oglas -

Če boste zaužili četrtino žličke sveže mletega muškatnega oreščka na dan (v jogurtu,  čaju, kavi, omakah ali solatnih prelivih) lahko pripomorete k manjši možnosti za glavobol. Če muškatni orešček uživate v jogurtu boste poskrbeli tudi za dovolj kalcija, močan utrip v glavi, ki mu sledi glavobol, je namreč lahko tudi znak za pomanjkanje kalcija.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×