0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaravni načini za preprečitev glavobola

Naravni načini za preprečitev glavobola

MORDA VAS ZANIMA

Če imate pogoste glavobole, ki so posledica stresa, lahko tudi sami v veliki meri prispevate k zmanjšanju bolečine ali morda celo preprečite  njihov nastanek. Raziskave namreč kažejo, da je stres vedno večji krivec predvsem za tenzijske glavobole. Predstavljamo vam nekaj naravnih predlogov, ki se jih splača preizkusiti.

- Oglas -

Glavobol

Pomagajte si z aromatičnimi rastlinami

Kamilica lahko zmanjša pogostost in intenzivnost glavobolov. Kamilični čaj je že dolgo cenjen kot naravno sredstvo proti glavobolu, takoj, ko začutite, da se vas bo lotil glavobol, popijte skodelico kamiličnega čaja, saj najbolje deluje, če ga zaužijemo še preden se glavobol sploh razvije. Še eno izmed učinkovitih zelišč za blaženje glavobola je poprova meta, eterično olje mete namreč lajša glavobol. Glavobole lahko s pomočjo aromaterapije ublažite tudi  z eteričnim oljem sivke, ki ga vmasiramo v sence ali pod nos. Dobro se odreže tudi bazilika, saj sprošča mišice, zato je idealna za blage glavobole, ki so posledica napetih mišic. Poskusite z žvečenjem listov sveže bazilike.

Naravni aspirin ali mandlji

Mandlji so izjemna zakladnica salicina, ki deluje protivnetno in magnezija, ki ga telo nujno potrebuje za pravilno delovanje živčnega sistema. Ob prvih znakih glavobola si tako lahko pomagate s pestjo mandljev.

- Oglas -

Poskrbite za urejenost prostorov

Raziskave so pokazale, da lahko organiziran prostor zmanjša možnost nastanka glavobola.  Deset minut na dan zato namenite organiziranju prostora, v katerem se večinoma zadržujete. Prav tako kot za urejenost prostor morate poskrbeti tudi za urejenost svojega duha, zato ne pozabite na pravilno dihanje. Dihanje namreč pomaga umiriti vaše misli in telo, zato lahko pomagata tudi pri blaženju glavobola.

Z muškatnim oreščkom delujte preventivno

Če boste zaužili četrtino žličke sveže mletega muškatnega oreščka na dan (v jogurtu,  čaju, kavi, omakah ali solatnih prelivih) lahko pripomorete k manjši možnosti za glavobol. Če muškatni orešček uživate v jogurtu boste poskrbeli tudi za dovolj kalcija, močan utrip v glavi, ki mu sledi glavobol, je namreč lahko tudi znak za pomanjkanje kalcija.

NAJNOVEJŠE