Zdravje & prehranaNaravna pomoč pri povišanem krvnem tlaku

Naravna pomoč pri povišanem krvnem tlaku

MORDA VAS ZANIMA

Kronično povišan krvni tlak pogosto zahteva jemanje zdravil. Gre namreč za enega najpomembnejših dejavnikov tveganja za številna resna srčno-žilna obolenja. Tako je pomembno, da čim prej ukrepate in ne dovolite, da bi težava napredovala. Dokler še ne moremo govoriti o kronični hipertenziji, so običajno lahko zelo učinkoviti tudi določeni naravni pripravki. Ponujamo vam nekaj najboljših možnosti za naravno zniževanje krvnega tlaka brez nezaželenih stranskih učinkov. Naj postanejo ta živila oziroma začimbe del vaše vsakodnevne rutine – tako bodo rezultati najboljši.

- Oglas -

Bazilika in ingver

Bazilika

Bazilika je začimba, ki jo povezujemo predvsem z italijansko kuhinjo. Vendar pa ne poskrbi le za zanimiv, svež okus jedi, ampak ima lahko tudi pozitivne učinke na naše zdravje. Med drugim je bazilika zelo koristna za vse, ki se spopadate s povišanim krvnim tlakom. Bazilika lahko pomaga pri prekomernem kopičenju vode v telesu in zmanjša raven natrija. Vse to pa bo pripomoglo k zaščiti vašega srčno-žilnega sistema. Za najboljše učinke vam priporočamo redno pitje čaja iz bazilike. Najprej zavrite 2,5 dl vode. Prelijte jo po približno eni žlički svežih listov bazilike, ki ste jih predhodno nasekljali. Počakajte približno 10 minut, nato pa precedite in popijte.

Cimet

Med začimbami, ki se lahko uporabljajo za naravno zniževanje krvnega tlaka, ima zagotovo pomembno mesto tudi cimet. Ta vsebuje ogromno antioksidantov in snovi, ki pomagajo blažiti vnetja v telesu. Poleg tega pa cimet pomaga tudi pri pospeševanju prekrvavitve. Cimet dodajte različnim jedem in pijačam, na primer jutranjim (ovsenim) kosmičem ali kavi. Tudi iz cimeta pa si lahko pripravite »čaj«, in sicer tako, da žličko cimeta preprosto primešate 2,5 dl vrele vode.

Ingver

Ingver velja za eno najstarejših naravnih »zdravil«, namenjenih zniževanju krvnega tlaka. Uživanje ingverja oziroma pripravkov iz te korenine je tako lahko izjemno koristno za ljudi s hipertenzijo. To je povezano predvsem z dejstvom, da lahko ingver pomaga pri širjenju žil in tako posredno tudi pri boljšem pretoku krvi skozi arterije. Poleg tega pa je ingver odlična izbira tudi za naravno razstrupljanje telesa, kar lahko med drugim pripomore tudi k ublažitvi težav s povišanim krvnim tlakom. Iz ingverja si torej čim pogosteje pripravite čaj, dodajte ga smutijem, juham ipd.

Kardamom

- Oglas -

Malce bolj »eksotična« začimba, ki je lahko prav tako zelo koristna za vse, ki se bojujete s povišanim krvnim tlakom in ne bi želeli, da postanejo težave kronične, je tudi kardamom. Ta nima le pozitivnega vpliva na krvni tlak, ampak tudi na živčni sistem. Tako si lahko obetate tudi pomirjajoč učinek, če se odločite za redno uživanje čaja iz kardamoma. To je vsekakor pomembno tudi zaradi dejstva, da ima lahko prav stres ogromen vpliv na povišan krvni tlak. Tudi v tem primeru čaj oziroma napitek pripravite tako, da najprej zavrete 2,5 dl vode, ki jo prelijte po žlički kardamoma. Pijte 2–3 skodelice tega čaja dnevno, najbolje po vsakem obroku. Zagotovo boste že kmalu opazili, da so se vaše težave s povišanim krvnim tlakom občutno zmanjšale.

Preberite tudi: Hipertenzija: prepoznajte dejavnike tveganja za kronično povišan krvni tlak

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×